Politic

Cazul “Elodia”, la răscruce de declaraţii

Sorin Ovidiu Bălan

Cazul dispariţiei Elodiei Ghinescu, avocata din Braşov, este foarte departe de a se fi încheiat, deşi a trecut o bucată bună de vreme de când s-a petrecut, iar Cristian Cioacă, fostul ei soţ şi principalul suspect în acest caz, este arestat şi a fost deja judecat la prima instanţă, primind douăzeci şi doi de ani de puşcărie. Păreri, unele aparent bine argumentate, altele de-a dreptul fanteziste, implicând inclusiv blesteme, strigoi sau extratereştri, au fost emise de-a lungul timpului, încercând să explice dispariţia.

Dar dincolo de păreri şi de dezbateri televizate, care mai de care mai aprinse, există şi o anchetă serioasă, bazată pe probe indubitabile, care are de rezolvat acest caz şi de pedepsit vinovatul sau vinovaţii.

Întrebarea care inflamează în continuare opinia publică şi o împarte în două tabere este: trăieşte sau nu Elodia?

Cei din tabăra care susţine că avocata trăieşte, vin cu tot felul de argumente, dintre care cel mai tare este că, deocamdată nu i s-a descoperit cadavrul. Deci, dacă nu e cadavru, nu e mort. Pe lângă asta, mai există o serie de martori, care afirmă că au văzut-o în viaţă după data dispariţiei, ba prin străinătate, ba prin Braşov, ba prin alte oraşe din ţară. Faptul că avea un amant care lucra la SPP a alimentat şi imaginaţia celor care au amestecat în această dispariţie şi serviciile secrete.

Tabăra celor care susţin că Elodia e moartă are, după părerea mea, argumente mult mai solide. Urmele de sânge din casă, dar mai ales din portbagajul maşinii familiei, lipsa din domiciliu a unor obiecte şi neapariţia femeii la evenimente importante, cum ar fi moartea tatălui ei, de care era foarte legată.

De ce spunem că azi este o zi mai mult decât importantă în desfăşurarea anchetei. Va fi audiat poate cel mai important martor: bona micuţului Patrik. Este prima persoană care a intrat în casă după dispariţia Elodiei şi a stat de vorbă cu Cioacă. A fost plecată în străinătate, dar acum a fost adusă în România şi va depune mărturie. Ce este extrem de important în declaraţia ei? Să confirme sau nu dacă geanta de voiaj care a dispărut din locuinţă, se afla acolo când a fost ea chemată de Cioacă. De ce este deosebit de important acest lucru?

Existenţa genţii la acel moment şi dispariţia ei după aceea, ar fi un argument forte care ar confirma următorul scenariu: Cioacă o loveşte pe Elodia, aceasta se prăbuşeşte şi se loveşte grav (urmele de sânge din casă), apoi Cioacă împachetează cadavrul în perdeaua de la baie (care lipseşte şi ea din casă), îl pune în geanta de voiaj (Elodia era o minionă care avea în jur de 45 de kilograme, deci ar fi încăput în geantă). Apoi, pentru a avea un martor, Cioacă a chemat bona, fără nici un motiv serios. În cazul acestui scenariu, geanta cu cadavrul se afla în casă când a venit bona. După ce s-a asigurat că bona a aflat de la el şi apoi a constatat că Elodia lipseşte, Cioacă a luat geanta, a băgat-o în portbagajul maşinii (cele două pete de sânge din portbagaj, sânge dovedit a fi al Elodiei), după care l-a ascuns undeva. Petele de sânge din portbagaj şi perdeaua de la cada de baie, despre care trebuie să depună astăzi mărturie bona, ar putea face multă lumină în acest caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.