Social

Caz de TBC la o şcoală post-liceală din Alexandria

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a intrat în alertă, dacă putem spune aşa, după ce o persoană care învaţă la şcoala post-liceală sanitară din Alexandria, a fost diagnosticată cu tuberculoză, o afecţiune periculoasă şi cu grad înalt de contaminare. Persoana s-a prezentat la medic cu tuse, stare accentuată de oboseală şi febră, ca apoi să afle că suferă de TBC.

Unitatea de învăţământ a intrat în carantină, după care DSP Teleorman a procedat la dezinfecţia claselor şi a recomandat tuturor persoanelor din instituţia de învăţământ să stea sub observaţie, atât profesorii şi elevii, cât şi membrii familiei persoanei bolnave. Cazul a fost adus la cunoştinţa DSP Teleorman în prima săptămână a lunii ianuarie şi acum nu mai este nici un pericol de îmbolnăvire.

După cum ştim, Teleormanul este, din nefericire, un judeţ cum mulţi bolnavi de tuberculoză, şi care, din păcate, renunţă şi la tratament înainte de vindecare. Aşa se face că, la finele anului trecut erau înregistrate 343 cazuri de tuberculoză, cazuri noi şi cazuri vechi.

Din cei 343 de bolnavi, 6 au fost pacienţi cu multidrog rezistenţă la tuberculoză. În ceea ce priveşte mortalitatea din cauza acestei boli, în 2014 au decedat de TBC 47 de persoane, 36 în mediul rural şi 11 în urban.

Această boală este o problemă reală, care trebuie să fie luată în considerare, de aceea obiectivele principale ale DSP Teleorman, în ceea ce priveşte TBC-ul constau în derularea, cât mai eficient, a programului naţional de luptă împotriva TBC la nivelul judeţului. Acest program vizează reducerea prevalenţei şi a mortalităţii TBC, menţinerea unei rate de depistare a cazurilor noi de TB pulmonară pozitivă la microscopie, tratamentul bolnavilor cu tuberculoză şi menţinerea ratei de succes terapeutic la cazurile noi pozitive de TB pulmonară. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.