Câteva mari proiecte PNDL şi cu fonduri europene de mare anvergură la Orbeasca

Cea mai mare unitate administrativ-teritorială, circa 10.000 de locuitori, din judeţ, din mediul rural, comuna Orbeasca beneficiază, în prezent, de patru mari proiecte cu fonduri europene şi PNDL pentru executarea unor lucrări tehnico-edilitare de mare valoare, dar şi de reabilitarea şi modernizarea reţelei de şcolarizare. În acest context, primarul Gheorghe Budică ne preciza, într-o recentă discuţie, că după finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Teleorman, de pe drumul judeţean Alexandria-Piteşti şi modernizarea la standarde europene a acestuia, o altă lucrare mare este alimentarea cu apă, în cadrul unui program cu fonduri europene, de peste 16 milioane de euro, lucrare executată de Operatorul Unic “Apa Serv. În ce-l priveşte însă în mod direct pe primar, ca ordonator de credite al UAT, este în prezent beneficiarul a două programe din cadrul PNDL ale căror contracte au fost deja semnate, urmând acum procedura etapelor de declanşare a licitaţiilor publice şi începerea efectivă a lucrărilor. Şi, pentru că birocraţia este extrem de stufoasă şi anevoioasă, lucrările vor începe, undeva, în luna mai a acestui an.

Este vorba de un nou pod peste râul Teleorman, în Orbeasca de Sus, în aval de cel de pe drumul judeţean, un pod pe care populaţia din Orbeasca de Sus îl aşteaptă de mai mulţi ani încoace. Noua construcţie le înlesneşte trecerea dintr-o parte în alta a comunei şi, mai ales, spre zona agricolă. Este o lucrare de mare anvergură a cărei valoare se ridică la 40 miliarde lei vechi. Lucrarea este finanţată integral de la Ministerul Dezvoltării, contractul purtând semnătura unui teleormănean, secretarul de stat Adrian Gâdea.

Tot prin PNDL se va reabilita şi moderniza şi cea mai mare şcoală din Orbeasca de Sus, valoarea contractului semnat deja de primar şi secretarul de stat Adrian Gâdea din Ministerul Dezvoltării fiind de 30 miliarde lei vechi. Aici lucrările încep aproape de la zero, respectiv, împrejmuirea şcolii şi continuând cu reparaţiile interioare şi exterioare, dotarea cu centrală termică, precum şi amenajare a două terenuri de sport, unul de fotbal şi unul de handbal, plus dotarea sălilor de clasă cu mobilier şi aparatură tehnică necesară pentru desfăşurarea procesului de învăţământ după standarde europene. (Gh. Paraschiv)

1 Comment

  1. Iulian says:

    Dacă nu mă înșel, leul nou a intrat în circulație în 2006, dar voi vă exprimați tot în lei vechi. O explicație pentru acest lucru? Lucrați în presă, deci informațiile oferite ar trebui sa fie corecte și la zi!

Leave a Comment

*

code