Social

Câteva familii din Cervenia trăiesc cu apa din toalete în curţi – “Nu pot reproduce în cuvinte mirosul degajat şi cum arată apa din fântânile acelor oameni: este verde!”, a declarat prefectul Carmen Daniela Dan

Câteva familii din comuna Cervenia au ajuns la capătul puterilor și au apelat, văzând că administrația locală nu îi bagă în seamă de ani buni, la Instituţia Prefetului, pentru a încerca să își rezolve problemele inadmisibile și să își aline cumva suferința. După ce şi-au luat inima în dinţi, pentru că frica de răzbunare a autorităţilor i-a ţinut până acum pe loc, au ajuns în faţa prefectului Carmen Daniela Dan, unde cu lacrimi în ochi, au povestit că de ani de zile stau cu apa în curţi, cu fântânile pline de apa provenită din ploi, scurgeri din topirera zăpezilor, apa strânsă în canalele de irigaţii, de mult scoase din funcţiune sau din izvoare. Apele au intrat chiar şi în casele oamenilor, nu mai vorbim de faptul că au inundat toaletele aflate în curte, iar dejecţiile ies în curţi. Oamenii trăiesc în acest mod de ani buni, însă primarul care a condus comuna în ultimii 16 ani, fiind la cel de al 5 -lea mandat, până acum nu i-a băgat în seamă.

“Sunt câteva familii cu copii, care nu numai că nu beneficiază de canalizare sau apă, cum ar fi normal în secolul 21, dar trăiesc la propriu în mizerie, în apa provenită din toaletele inundate. Curţile lor sunt un focar de infecţie. Sunt oameni care l-au ales pe acest edil (n.r. Marian Cucurezeanu), iar primarul nici nu îi bagă în seamă, ba mai mult, într-un mod sfidător nici nu a vrut să stea de vorbă cu mine. Oamenii mi-au spus că au fost ameninţaţi pentru că au avut curajul să spună ce li se întâmplă. Din cauza neglijenţei autorităţilor locale din comună, pentru că nu au întreţinut rigolele de scurgere, la fiecare ploaie torenţială, la topirea zăpezilor, dar şi din cauza acumulării de ape la nivelul canalelor de irigaţii, precum şi din izvoare, curţile şi chiar casele se umplu cu apă, locuinţele sunt fisurate şi pline de igrasie. Apa nu are unde să se scurgă şi bălteşte în curţi. Aceste familii au toaletele în curte şi fără posibilitatea de scurgere a dejecţiilor, iar din cauza apelor care le-au umplut, acestea se scurg spre câmp, spre grădini sau spre curţile altor vecini! Nu pot reproduce în cuvinte mirosul degajat şi cum arată apa din fântânile acelor oameni: este verde!”, a declarat prefectul judeţului Carmen Daniela Dan, vizibil consternată şi afectată emoţional de cele constatate personal.

De luni, 16 februarie, prefectul judeţului a mers să verifice cele reclamate de locuitorii comunei Cervenia, iar de marţi, o echipă ISU, o echipă a SGA Teleorman, dar şi cu sprijinul Apa-Serv, au intervenit pentru a scoate apa din curţile oamenilor. De altfel, pentru că aceste acumulări de ape ar putea genera şi probleme de sănătate locuitorilor, din cauza riscurilor de contaminare a surselor de apă potabilă, prefectul judeţului a cerut DSP Teleorman prelevarea de probe de apă şi supravegherea calităţii apei de băut prin măsuri de dezinfecţie şi analiza probelor de apă recoltate, de către laboratoratorul instituţiei, pentru a vedea dacă apa este proprie consumului. Acţiunile vor continua şi, pentru ca situaţia să nu se mai repete, se are în vederea realizarea unor lucrări în urma căroa casele să nu mai fie inundate, iar oamenii să aibă o viaţă decentă, să nu mai trăiască în mizerie. (C.P.)

IMG_1425 IMG_1422 IMG_1423 IMG_1420 IMG_1417 IMG_1415 IMG_1414 IMG_1412 IMG_1411 IMG_1405 IMG_1406 IMG_1407 IMG_1409 IMG_1437

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.