Politic

Cătălina Ştefănescu, în cercul select al doamnelor din Parlament care ţin la etichetă

Declaraţia senatoarei PNL Steliana Miron, potrivit căreia salariul de parlamentar nu îi ajunge „nici pentru coafor” şi că are noroc cu soţul său şi cu părinţii care o susţin financiar, a stârnit ample controverse în spaţiul public, în condiţiile în care mare parte a românilor câştigă lunar salariul minim pe economie. Declaraţia vine în contextul discuţiilor despre pensiile speciale ale parlamentarilor, care se extind şi în domeniul salariilor, şi în condiţiile în care indemnizaţia de parlamentar se ridică la circa 1000 de euro pe lună. Potrivit declaraţiei de avere depuse în 2014, senatoarea Vasilica Steliana Miron a încasat în anul anterior 60.410 lei din indemnizaţia de parlamentar.

Prezenţa femeilor în politică a devenit din ce în ce mai evidentă în ultimii ani, astfel că tot mai multe doamne şi domniţe îşi fac simţită prezenţa pe holurile Parlamentului. Judeţul Teleorman se poate lăuda cu o singură reprezentantă a sexului frumos în Legislativ. Deputata PSD Cătălina Ştefănescu nu face notă discordantă şi defilează pe holurile Parlamentului cu ţinute de mii de euro, semnate de designeri celebri. Nu figurează însă cu bijuterii ori metale preţioase în declaraţia de avere, preferând probabil să asorteze gablonţuri la ţinutele costisitoare.

În ce priveşte capitolul finanţe, Cătălina Ştefănescu nu are terenuri agricole sau intravilane, ci numai un apartament de 60 metri pătraţi în Bucureşti şi o maşină Citroen C3 achiziţionată în anul 2005. Social-democrata are însă datorii, în 2011 contractând un credit de 43.853 euro, dar pe care din venitul său de deputat de 58.908 lei este posibil să îl plătească până în anul 2040 când are termenul scadent. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.