Sport

Cătălina Nan se pregăteşte intens pentru teste – “Arbitrajul înseamnă pregătire continuă”

De-a lungul ultimului deceniu, prezenţa femeilor în activitatea de arbitraj, în fotbal, a fost tot mai pronunţată, iar judeţul Teleorman n-a dus lipsă de practicante ale acestei activităţi. Una din puţinele femei-arbitru din judeţ care au descoperit spectaculozitatea acestei profesii şi a reuşit să urce până în lotul Ligii a 2-a de arbitri asistenţi este Cătălina Nan (din Alexandria). Devenită arbitru în urmă cu 7 ani de zile, după ce a fost invitată la cursuri de către soţii Cristina şi Ionuţ Babadac, Cătălina Nan a reuşit repede să pătrundă în loturile judeţene de perspectivă, deoarece venea din mediul sportiv, ceea ce avea să o ajute foarte mult. “Eu făceam atletism pe vremea aceea, iar pregătirea m-a ajutat foarte mult. Totuşi, consider că este nevoie de pasiune, de plăcerea de a face acel lucru, iar mie mi-a plăcut din primul moment arbitrajul, cred că dacă iubeşti activitatea pe care o desfăşori, nu ţi se va părea la fel de dificil”, spune acum Cătălina Nan. Ascensiunea rapidă în această activitate s-a datorat nu doar interesului deosebit pe care CCA l-a arătat femeilor-arbitru în ultimii ani, ci şi muncii sale de zi cu zi. “Am avut avantajul acesta, al pregătirii fizice, dar recunosc că mă pregătesc şi teoretic în fiecare zi”, mai spune alexăndreanca în vârstă de 25 de ani, care în afara arbitrajului este instructor de înot la Ştrandul Vedea.

Din punct de vedere al carierei, Cătălina Nan speră ca în perioada următoare să confirme prin evoluţii că saltul făcut în carieră nu este întâmplător, iar recenta promovare în lotul Ligii a 2-a să fie urmată de o promovare în primul lot al ţării. “Anul acesta am fost inclusă în Liga a 2-a, dar deocamdată n-am primit decizia respectivă. Totuşi, eu sper să pot promova inclusiv la lotul Ligii 1”, a mai spus singurul arbitrul asistent din Liga a 3-a în sezonul trecut din Alexandria.

“Este timp pentru toate, dacă îţi organizezi activităţile, important este să-ţi placă ceea ce faci. În arbitraj, ca să te menţii şi să poţi promova trebuie să te pregăteşti permanent, în continuu” – Cătălina Nan, arbitru divizionar din Alexandria.

CV-ul de arbitru al Cătălinei Nan

– (n. 15.03.1989) arbitru din anul 2007;

– în 2009 a reuşit promovarea în lotul Ligii a 3-a;

– a arbitrat peste 45 de jocuri de nivel divizionar;

– în 2014 a promovat în Liga a 2-a.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.