Economie

Cât de curând, activitatea la Spitalul Judeţean va fi mutată în corpul proaspăt reabilitat

La începutul lunii noiembrie 2012, prim-ministrul Victor Ponta, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, de la acea vreme, Liviu Dragnea, a dat startul celui mai mare proiect de reabiltare a unei unităţi sanitare din ţară, respectiv proiectul “Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria,  judeţul Teleorman”.

Acum, la peste un an de zile de la demararea lucrărilor, la spital muncitorii încă lucrează de zor, în luna martie urmând a fi finaliazte lucrările la corpul A, prima jumătate de proiect, şi demarate lucrările la cealaltă jumătate, pentru că la finele acestei toamne, în noiembrie 2014, se încheie perioada de proiect, şantierul va fi închis.

Proiectul “Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, judeţul Teleorman” presupune o investiţie cu o valoare de 83.496.061,52 lei, finanţare ce provine de la Uniunea Europeană, pe de o parte, iar pe de alta de la Consiliul Judeţean Teleorman, care este, de altfel, şi proprietar al unităţii sanitare şi contractant, totodată, al lucrării în curs.

Deşi actul medical se desfăşoară greu, cadrele medicale au înţeles situaţia şi nu se gândesc decât că, la final, spitalul va deveni unul dintre cele mai importante spitale din sudul ţării.

De precizat că reabilitarea spitalului în cadrul acestui proiect presupune executarea de lucrări complexe, la toate capitolele, de la cele de natură arhitecturală, până la modernizarea cu aparatură de ultimă generaţie, însă nu toată clădirea spitalului este supusă modernizării, ci doar corpurile A şi B. Corpul C, cel unde este aripa în care se fac operaţii şi ATI, va fi supus unui alt proicet amplu de reabilitare, după acelaşi principiu, respectiv cu fonduri UE, dar după ce va fi finalizat proiectul în curs.

One Comment

  1. ion taranistul

    Va ia ochii cu spoieli. Importanta este si dotarea materiala si spirituala , astfel incit acest mare spital sa nu mai aglomereze spitalele din Bucuresti. Sigur , cu spoieli si-au cistigat iar votanti , chiar si pe cei din morminte!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.