Cât câştigă parlamentarii de Teleorman/ Camera Deputaţilor a făcut publice indemnizaţiile aleşilor, dar şi salariile angajaţilor

Camera Deputaţilor a făcut publice indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică alese, precum şi salariile celor cu funcţii de conducere în serviciile Camerei şi în birourile parlamentare. De asemenea, Camera Deputaţilor a publicat şi salariile pentru angajaţi, mai exact, valorile minime şi maxime pentru funcţiile din Servicii.

Potrivit informaţiilor furnizate, preşedintele Camerei Deputaţilor are o indemnizaţie lunară brută de 16.675 de lei, iar vicepreşedinţii au o indemnizaţie de 15.515 de lei brut, în timp ce deputaţii primesc 13.050 de lei brut. Totodată, secretarii şi chestorii au 15.225 de lei, iar liderii grupurilor parlamentare câştigă din indemnizaţie 14.500 de lei.

Pe de altă parte, pentru funcţia de secretar general, salariul maxim este de 17.900 de lei, un secretar general adjunct câştigă lunar cel puţin 17.677 de lei, un şef departament/ director general este plătit cu minim 12.400 de lei. Salariul maxim pentru un expert parlamentar este de 7.289 de lei, în timp ce pentru un consilier parlamentar salariul este de 8.859 de lei.

În cazul birourilor parlamentare, salariul minim al unui consilier este de 1.450, în timp ce salariul maxim brut este de 3.811, un consultant are un salariu maxim de 2.342 de lei brut, în timp ce un un expert este plătit cu 3.471 de lei, iar un referent are un salariu de baza maxim de 2.099 de lei, în timp ce salariul maxim pentru un şef de cabinet cu studii superioare este de 2.127 lei. De asemenea, un sofer de la un birou parlamentar poate ajunge la un salariu maxim de 1.450 de lei.

Trei din cei cinci deputaţi de Teleorman din actuala legislatură au funcţii de conducere în Camera Deputaţilor, iar indemnizaţiile lor sunt pe măsura demnităţilor publice.

Astfel, preşedintele Camerei, deputatul PSD Liviu Dragnea câştigă, lunar, 16.675 de lei, deputatul PSD Valentin Boboc, vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, are o indemnizaţie lunară de 13.630 de lei pe lună, în timp ce Violeta Răduţ, secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială încasează o indemnizaţie lunară de 13.340 de lei.

În schimb, deputatul ALDE Calotă Florică Ică şi deputatul PNL Mara Calista, fără funcţii în comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, încasează, lunar, indemnizaţia de deputat, în sumă de 13.050  de lei. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code