Eveniment

Câştigătorii concursului “Zâmbetele primăverii” au fost premiaţi

Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria şi Consiliul Local al municipiului au organizat la începutul acestei luni concursul de artă plastică “Zâmbetele primăverii”, la care au fost invitaţi să participe copiii şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani din toate unităţile de învăţământ alexăndrene.

“Zâmbetele primăverii” este o contiunuare a concursului “Chipul mamei”, desfăşurat de municipalitate până anul trecut. De data aceasta, tinerii artişti plastici participanţi au putut da frâu liber imaginaţiei, nemaifiind restricţii de încadrare în temă sau de reprezentare a temei. Potrivit iniţiatoarei şi coordonatoarei acestui proiect, Alexandra Drăguţ, reprezentanta compartimentului Cultură din cadrul Primăriei Alexandria, s-au înscris în concurs cu una sau mai multe lucrări, peste 100 de elevi.

Jurizarea lucrărilor s-a realizat în intervalul 3-4 martie, din juriu făcând parte artiştii plastici: Emil Cojocaru – preşedinte al juriului, Aura Ion şi Marius Nistor. Lucrările câştigătoare au fost expuse la Galeriile de artă Pavel Temov din Alexandria. Expoziţia a fost vernisată miercuri, 5 martie. Cu acest prilej, a avut loc şi premierea câştigătorilor concursului “Zâmbetele primăverii”. Au fost acordate premiul I, II, III şi o menţiune pentru fiecare dintre cele trei categorii de vârstă. De asemenea, a fost acordat şi câte un premiu special pentru cromatică pentru fiecare categorie de vârstă. Pe lângă diplome, organizatorii au oferit câştigătorilor produse necesare exercitării pasiunii pentru artă (şevalet, pensule, seturi de culori tempera, creioane, jocuri etc). Cel care a înmânat copiilor premiile a fost Ştefan Tăbăcitu, administratorul municipiului. Pe primul loc s-au clasat: Moţoi Neaga Maria Alexia de la Şcoala nr. 5, la categoria clasele I-IV, Nicolescu Cătălina Andreea de la Şcoala “Ştefan cel Mare”, la categoria clasele V-VIII şi Candidatu Gabriela Adina, la categoria liceu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.