Social

Casa de Pensii Teleorman: Plata pensiei de urmaș se suspendă dacă beneficiarii nu fac dovada continuării studiilor

Plata pensiei de urmaș pentru beneficiarii care nu fac dovada continuării studiilor se suspendă începând cu data de 1 octombrie, transmit reprezentanții Casei Județene de Pensii Teleorman. Potrivit sursei citate, copiii urmași în vârstă de peste 16 ani au obligația să prezinte la Casa Județeană de Pensii Teleorman adeverința din care să rezulte că în anul școlar în curs, respectiv 2020 – 2021, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. Adeverințele trebuie depuse până la data de 25 septembrie.

În ceea ce-i privește pe studenți, având în vedere că anul universitar începe la 1 octombrie, astfel că aceștia nu pot procura adeverința în termenul prevăzut, ei pot depune la Casa Județeană de Pensii Teleorman, până la data de 25 septembrie, o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că își continuă studiile în anul universitar 2020 – 2021, însoțită de un cupon de pensie și copia buletinului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul. În cazul acestora, nedepunerea declarației pe propria răspundere, în sensul continuării studiilor, până la data de 25 septembrie, duce la suspendarea de la plată a pensiei de urmaș aferentă lunii octombrie. Același lucru se va întâmpla și în următoarea lună, în situația neprezentării adeverinței prin care se face dovada continuării studiilor, până la data de 25 octombrie.

Pensiile reținute de la plată se vor plăti în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate, potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii Teleorman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.