Casa de Pensii Teleorman a eliberat 932 de bilete de odihnă şi tratament balnear în primul semestru din 2017

În primul semestru al anului 2017, Casei Judeţene de Pensii Teleorman i-au fost repartizate 1.214 bilete la tratament balnear, dintre care 655 de locuri la tratament balnear în unităţile de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice – Sucursale ale Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, iar 559 locuri în completare prin contracte încheiate potrivit legii cu alte unităţi de profil, conform raportului privind activitatea instituţiei în primul semestru din 2017.

Totodată, potrivit aceleiaşi surse, cele mai solicitate staţiuni au fost cele din Călimăneşti, Căciulata şi Olăneşti pentru afecţiuni digestive, Herculane, Pucioasa, Amara, Techirghiol, Eforie Nord şi Saturn pentru afecţiuni reumatice, Covasna, Tuşnad, Vatra Dornei şi Buziaş pentru afecţiuni cardiovasculare, iar Govora, Slănic Prahova şi Slănic Moldova pentru afecţiuni respiratorii.

De asemenea, se mai arată în raportul instituţiei, în Semestrul I al anului 2017, Casa Judeţeană de Pensii Teleorman a eliberat un număr de 932 bilete de odihnă şi tratament balnear care au fost repartizate pe 8 serii, pe staţiuni, unităţi de cazare şi date de prezentare. Dintre acestea, pentru pensionari au fost eliberate un număr de 778 bilete, respectiv 83% din total, iar pentru salariaţi un număr de 25 bilete respectiv 3%.

Repartizarea biletelor de tratament balnear se face în conformitate cu criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat şi administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice NR.39/04.02.2014 (actual Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale) prin program informatic.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile, lista beneficiarilor fiind afişată la sediul Casei Judeţene de Pensii Teleorman şi pe pagina de internet a instituţiei. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code