Economie

Casa de Cultură din Alexandria, în întuneric

Ioan DUMITRESCU
De mult timp, se ştia de faptul că în centrul municipiului reşedinţă de judeţ există o instituţie numită Casa de Cultură, până de curând aparţinând fără acte sindicatelor, respectiv Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură din România (ANCCSR), care, de curând, a devenit până la urmă proprietatea de drept a municipalităţii, respectiv a Primăriei Alexandria, prin Hotărârea de Guvern din 01 septembrie 2013.
Preluarea Casei de Cultură din Alexandria de către Primărie este, în accepţia directorului Constantin Mocanu, „mană cerească”, fiindcă altfel nu s-ar fi putut descurca cu datoriile acumulate din anii din urmă, sau mai recente. Mai nou, de două zile, Casa de Cultură din Alexandria nu mai are nici curent electric, fiindcă cei de la CEZ au întrerupt furnizarea de energie pentru neplata unei datorii de 180 milioane lei vechi, datorie despre care directorul Mocanu afirmă că vine de la chiriaşii Casei de Cultură. Acum, că se apropie sezonul de evenimente din Casa de Cultură, evenimente anuale, balul bobocilor de la Liceul Constantin Noica se va desfăşura, prin grija copiilor, cu iluminatul de la o sursă alternativă de curent, respectiv furnizată de la un generator de curent electric.
Mai rău este însă pentru Partidul Democrat Liberal Filiala Teleorman, care avea programată sâmbătă conferinţa judeţeană, şi care, dacă va dori cu ardoare să producă respectivul eveniment, va trebui să apeleze ca şi liceenii, la o sursă alternativă de curent, ori la lumânări, ori să-şi ţină şedinţa pe platoul din faţa Casei de Cultură, unde cât de cât funcţionează iluminatul stradal, ori să îşi găsească altă locaţie.
Cu toate că stă, deocamdată, pe întuneric, Casa de Cultură din Alexandria are director şi încă şase angajaţi pe care i-a preluat Primăria municipiului Alexandria pe perioadă determinată de timp, deocamdată cu contracte de muncă pe doar trei luni, dar cu diminuarea salariului iniţial cu aproximativ 300 lei. Cu toate acestea, directorul Constantin Mocanu afirmă şi reafirmă faptul că preluarea Casei de Cultură din Alexandria de către Primărie este mană cerească, chiar dacă deocamdată orbecăiesc prin întuneric prin clădire.

One Comment

  1. Bine ca merge ..CABINETUL STOMATOLOGIC al sitiei si fiului domnului Mocanu aflate in sediul Casei de Cultura !!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.