Politic

Carmen Daniela Dan: “Niciunul dintre membrii cancelariei fostului prefect nu va avea continuitate în cancelaria actualului prefect”

Carmen Dumitrescu

Faptul că Daniela Carmen Dan a devenit prefectul judeţului Teleorman nu a fost realmente o supriză decât pentru foarte puţini. S-a intuit, încă din clipa în care Dumitraşcu s-a arătat dispus să-şi dea demisia că varianta optimă pentru USD era suprefectul. Se intuieşte, în egală măsură, că funcţia de subprefect va fi ocupată de un nume important din UNPR sau chiar de către un liberal, însă, momentan, lucrurile nu sunt certe. Evident, demiterea lui Liviu Dumitraşcu a atras după ea şi alte consecinţe, precum plecarea din Prefectură a membrilor concelariei sale, relevanţi, din acest punct de vedere fiind şeful Cancelariei, Marin Cune, purtătorul de cuvânt, Vasile Mocanu şi consilierul prefectului pe probleme de romi, Mielu Lisandru. Au apărut, totuşi, voci care susţineau că noul prefect, Carmen Daniela Dan, va lua decizia de a-i păstra pe membrii Cancelariei vechiului prefect, în virtutea bunei colaborări trecute cu aceştia.

Se pare, însă, că lucrurile nu vor sta deloc aşa şi că, potrivit noului prefect, chiar şi Mielu Lisandru ar putea să-şi piardă poziţia pe care şi-o păstrează de ani buni, pentru că Daniela Carmen Dan şi-a propus să ceară noi recomandări de la Partida Romilor: “În momentul în care prefectul Liviu Dumitraşcu a fost demis prin hotărâre de guvern, toţi membrii cancelariei sale şi-au pierdut actualele poziţii. Este o prevedere legală pe care noi o respectăm, aşa cum e firesc să se întâmple. Şi pentru a clarifica lucrurile şi pentru a evita orice fel de speculaţii, vă spun că niciunul dintre membrii cancelariei fostului prefect nu va avea continuitate în cancelaria actualului prefect. Consilierul pe probleme de romi ar putea să aibă continuitate, dar şi în privinţa lui să gândesc să cer recomandări Partidei Romilor pentru a vedea dacă nu există şi o altă opţiune.”

Aşadar, scurtul mandat al lui Liviu Dumitraşcu a făcut avut efecte nu foarte bune asupra unor oameni care au văzut în ascensiunea liberalului o posibilitate de a-şi dezvolta cariera. Evident, nu este exclus ca acest lucru să se întâmple, însă este cert că Prefectura nu mai este mediul în care cei în cauză mai pot spera la ascensiunea pe scara ierarhică.

În ceea ce-l priveşte pe noul subprefect, în acest moment, identitatea lui ţine încă în suspans publicul larg, însă în mediile politice se vorbeşte ca de o certitudine despre numirea unui subprefect uneperist, deşi nu este exclusă în totalitate nici nominalizarea unui liberal.

Desigur, e posibil ca numirea unui nou suprefect să fie amânată o vreme, până când apele se vor limpezi şi la nivel central, astfel încât partidele de la nivel local să-şi contureze strategii noi sau să ia cu fermitate decizia de a păstra convingător vechile alianţe.

One Comment

  1. Ionel Uzina

    „Pixurile jos,domnilor directori” !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.