Social

Cardurile de sănătate vor fi distribuite prin poştă, cu confirmare de primire, începând cu data de 20 septembrie

De la jumătatea acestei luni şi în octombrie, 12,5 milioane de carduri vor fi distribuite, pentru ca în următorii patru ani să se ajungă la 13,6 milioane de unităţi, incluzând persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani şi/sau vor dobândi calitatea de asigurat, potrivit CNAS. Poşta Română va livra cardurile la locuinţa fiecărui asigurat, în baza cărţii de identitate şi a semnăturii de primire a documentului.

În cazul în care asiguratul nu va fi găsit acasă, distribuitorul va face dovada că a mers la domiciliul acestuia de două ori pentru a preda cardul de sănătate şi îl va returna la sediul casei de asigurări în termen de 10 zile ulterioare termenului afectat livrării, după acest termen asiguratul îşi poate ridica documentul de sănătate de la casa de asigurări în evidenţa căreia se află.

Conform CAS, după eliberarea cardurilor, serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar în baza acestora.

Cardul va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Astfel, fiecare persoană care se prezintă la medic va trebui să aibă asupra sa cardul de sănătate. Cardul poate fi folosit atât la medicul de familie, cât şi la un specialist sau în spital. Până în prezent, cardul a fost pilotat pe un eşantion de 8.000 de persoane care făceau dializă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.