Social

Cardul naţional de sănătate, pe ordinea de zi în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic

Marţi, 26 mai, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Pesoanelor Vârstnice, ţinută în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, au fost abordate două subiecte de interes pentru teleormănenii trecuţi de prima tinereţe şi nu numai, respectiv serviciile şi prestaţiile medicale pentru persoanele vârstnice prin folosirea Cardului de sănătate, precum şi veniturile realizate şi cheltuielile efectuate pentru sănătate în trimestrul I anul 2015 şi prevederile pentru anul 2015.

La întâlnire au luat parte atât prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan şi subprefectul judeţului, Alexandru Ceciu, cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Niculae Zavera. Totodată, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Nicuşor Tiţă, a răspuns întrebărilor venite din partea reprezentantului persoanelşor vârstnice, Ion Eana, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârsnice Teleorman.

Referitor la cardul naţional de sănătate, Ion Eana a ţinut să precizeze minusurile pe care le-a identificat în urma deplasărilor în judeţ, dar şi în urma discuţiilor avute cu medici de familie teleormăneni.

„Prin introducerea cardului naţional de sănătate se face ordine în sistemul de sănătate şi sunt exculse posibilităţile de fraudă, însă poporul nu este pregătit pentru această activitate, iar medicii nu s-au adaptat la noua situaţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârsnice Teleorman.

Carmen Daniela Dan, în schimb, a apreciat că judeţul Teleorman se află printre fruntaşele de la nivel naţional, atât în ce priveşte distribuirea cardurilor de sănătate, cât şi în ce priveşte alinierea la noile prevederi din sistemul de sănătate. De asemenea, prefectul judeţului a ţinut să facă o recomandare teleormănenilor. „Recomand asiguraţilor şi medicilor de familie, întrucât a început să se înrădăcineze o practică, aceea de a lăsa cardul de sănătate la medicii de familie, să aibă cardul asupra lor şi nu la medicul de familie. Cardurile de sănătate stau la asiguraţi, şi nu la medicii de familie”, a spus Carmen Daniela Dan.

De altfel, spusele prefectului judeţului au fost întărite de preşedintele- director general Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Nicuşor Tiţă, care a menţionat că, la medicul de familie, stau numai cardurile asiguraţilor primite de la CJAS şi care nu au fost ridicate încă de asiguraţi prin procesul verbal de predare-primire.

Totodată, preşedintele-director general CJAS a precizat că mai sunt de distribuit 1100 carduri de sănătate, care se află în prezent în posesia instituţiei pe care o conduce şi de unde pot fi ridicate de asiguraţi. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.