Social

Cardul de sănătate, o grijă în plus pentru teleormănenii vârstnici

Deşi cardul de sănătate a fost în centrul atenţiei o bună bucată de timp, iar informaţiile referitoare la rolul şi importanţa sa au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice, se pare că în practică lucrurile nu stau tocmai cum s-a planificat. Teleormănenii în vârstă, în special cei din zonele rurale, nu sunt nici familiarizaţi cu cardul naţional de sănătate şi nici nu conştientizează rolul esenţial pe care Ministerul Sănătatii vrea să îl acorde acestuia, astfel că merg în continuare la medicul de familie ca şi până la 1 aprilie, mai exact fără card, deşi acesta se află în posesia lor. Pentru lipsa cardului de sănătate, bătrânii invocă faptul că l-au uitat acasă.

Mai mult, o altă problemă cu care se confruntă medicii de familie teleormăneni în cazul pacienţilor în vârstă este codul pin, pe care aceştia nu-l reţin de cele mai multe ori, decât cu ajutorul unor artificii ca folosirea anului de naştere. Şi, deşi pare o modalitate bună de a rezolva problema uitării codului pin, soluţia găsită nu mai garantează confidenţialitatea acestuia.

Astfel, o soluţie a Ministerului Sănătăţii pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate poate deveni rapid un demers greoi şi dificil de înţeles pentru persoanele vârstnice.(Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.