Carburanţi de la Guvern pentru stabilizarea digurilor în zonele afectate de inundaţii din Teleorman

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului de marți, 24 aprilie, s-a aflat o hotărâre de Guvern pentru scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse, acestea urmând să fie acordate, ca ajutoare umanitare de urgență, pentru protecția populației din județele Teleorman și Vrancea, județe afectate în luna martie de topirea bruscă a zăpezii și de precipitații abundente.

Odată aprobată hotărârea de Guvern și publicată în Monitorul Oficial, din rezerva de stat vor fi scoase produse – construcții ușoare din elemente modulate, bunuri, materiale de construcții și reparat case, precum și combustibil, în valoare de 638.200 lei.

Astfel, județul Teleorman va primi 57.900 litri motorină şi 3.540 litri benzină, în valoare de peste 170.000 lei, combustibilul urmând să fie folosit, potrivit notei de fundamentare, „pentru asigurarea funcţionării motopompelor şi mărirea debitului de apă evacuat din lacul Suhaia”.

Pe de altă parte, în Vrancea vor ajunge patru construcții ușoare din elemente modulate, șase paturi, șase saltele, etc.

“Este vorba despre scoaterea din rezerva de stat a unor produse în limita sumei de 638.200 de lei şi acordarea acestor ajutoare umanitare de urgenţă pentru populaţia afectată de fenomenele hidrometeorologice din Teleorman şi Vrancea. Concret, este vorba, pe de o parte, despre carburanţi, 57.900 de litri de motorină şi 3.540 de litri de benzină, pentru desfăşurarea unor măsuri de intervenţie operativă pentru protecţia populaţiei de pe raza judeţului Teleorman, respectiv pentru stabilizarea digurilor şi limitarea urmărilor unor surpări de diguri. În ceea ce priveşte judeţul Vrancea pentru reconstrucţia locuinţelor distruse de fenomenele hidrometeorologice din acest judeţ vor fi scoase din rezerva de stat construcţii uşoare, elemente modulate, bunuri şi materiale de construcţii şi reparat case, adică ciment, var, BCA, cărămizi, oţel, tablă zincată, cherestea şi tâmplărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guverului.

Guvernul a mai aprobat ajutoare pentru protecția populației afectate din județele Buzău, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și Vâlcea, prin Hotărârea de Guvern 178/2018, publicată pe 4 aprilie în Monitorul Oficial, în valoare de 860.132 lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code