Eveniment

Caravana TIFF vine la Ideo Ideis

Monica DUMITRESCU

Municipiul Alexandria a fost inclus anul acesta şi pe harta Caravanei Filmelor TIFF. În perioada 19-21 august, aceasta va poposi în municipiul reşedinţă de judeţ, completând evenimentele culturale desfăşurate în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

Caravana TIFF se opreşte în parcarea Consiliului Judeţean Teleorman pentru trei seri de proiecţii gratuite de film în aer liber, desfăşurate în parteneriat cu Ideo Ideis.

Începând cu ora 21:45, cinefilii din Alexandria pot viziona următoarele producţii cinematografice:

-With Mum (19 august), Regia: Faruk Lončarević

Sinopsis: Sarajevo. Un deceniu după război. Berina, o tânără artistă introvertită, încearcă să-şi salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranţă.

-Bucureşti, unde eşti? (20 august), Regia: Vlad Petri

Sinopsis: La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

-#Selfie (21 august), Regia: Cristina Iacob

Sinopsis: În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin minte, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc.

Anul acesta este pentru prima oară când Caravana TIFF ajunge şi la Alexandria. Perioada aleasă pentru eveniment nu este deloc întâmplătoare, Ideo Ideis şi TIFF având strânse legături de prietenie. Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF, invitat al Ideo Ideis la ediţia din 2012 a festivalului, a decis anul acesta să aducă Caravana TIFF şi în judeţul Teleorman.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect de succes al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul şi Odessa, caravana aduce în atenţia publicului filme de succes, premiate la TIFF, punând accent totodată pe cele mai iubite filme romanesti ale anului.Proiectul îşi propune să ofere oamenilor care locuiesc în oraşe fără cinematografe experienţa cinema-ului de calitate. Alături de celelalte caravane din ţările partenere, evenimentul ajută la popularizarea celei de-a şaptea arte şi la promovarea unor filme româneşti care încă nu sunt cunoscute pe deplin în toată ţara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.