Eveniment

Capcanele iernii – Avalanşe distructive de zăpadă

Ioan DUMITRESCU

DSCF1007I-a avertizat administraţia publică locală pe cetăţenii municipiului Alexandria să-şi cureţe zăpada de pe acoperişuri; e adevărat, nu i-a amendat pe nepăsători şi indolenţi. Amenda a venit însă din partea naturii, care fără să ţină cont de nepăsarea acestora, s-a răzbunat cum a putut ea pe cei care nu au ţinut cont de avertismente. După ce a nins, după câteva zile a venit o perioadă de încălzire care a topit zăpada de pe acoperişuri, prăbuşind-o fără milă, gravitaţional, la sol, pe trotuare, peste maşinile parcate, peste aleile şi căile de acces în blocuri. Capcanele întinse de iarnă sunt dramatice, păguboase şi pustiitoare.

Pe strada Bucureşti, undeva la intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ, de pe acoperişul unui bloc, pe streaşina căruia mai atârnă ţurţuri de gheaţă şi multă zăpadă, s-a prăvălit spre pământ o mare cantitate de zăpadă. Pe trotuar, duminică, 9 februarie 2014, o mare cantitate de zăpadă s-a prăvălit, făcând zob o maşină parcată regulamentar, dar riscant în preajma unui bloc. Capota a fost distrusă sub greutatea zăpezii, parbrizul a fost spart, stâlpii de rezistenţă ai maşinii de teren, respectiv o maşină care ar trebui să confere mai multă siguranţă, s-au îndoit. Norocul proprietarilor, dacă acesta se poate numi noroc, a constat în faptul că în momentul în care s-a provocat avalanşa de zăpadă de pe acoperişul blocului, nu s-au aflat în maşină.

Capcanele iernii ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi cei ce riscă securitatea bunurilor proprii şi chiar a propriilor vieţi. Avalanşele de zăpadă de pe acoperişuri sunt la fel de pustiitoare ca şi cele din munţi.

DSCF1008DSCF1009

One Comment

  1. Bine le-a facut,numai vezi un cetatean cu simt civic,sa-i vezi cu lopata in mana sa-si apere bunurile!Toti asteapta sa vina Primaria sa-i spele la „fund” Rusine,rusine mare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.