Cândva părţi în dosare penale, astăzi poartă uniforma de poliţişti

Odată cu angajările din sursă externă făcute de MAI, Poliţia Română s-a “pricopsit” cu o serie de personaje cel puţin dubioase. Nu este vorba despre toţi noii poliţişti, ci de doar o parte dintre ei, care, în trecut, s-au confruntat cu o serie de probleme cu legea. Cum ar fi F.C., acum poliţist la postul de poliţie al comunei Drăgăneşti Vlaşca sau M.C., poliţistă la Brigada Rutieră a Municipiului Turnu Măgurele. Dacă primul a fost parte într-un dosar penal sub acuzaţia de tăinuitor, M.C. a fost suspectă  în dosarul penal 4456/P/2012, sub acuzaţia de complicitate la furt. Mai exact, ea a fost suspectată de faptul că ar fi condus autoturismul cu care F.G. s-a deplasat la momentul furtului unor baterii auto. Este şi motivul pentru care poliţiştii care au investigat acel caz îi spun, mai pe faţă, mai pe la colţuri, proaspetei lor colege Maria Bateria.

Trebuie menţionat faptul că dosarul a primit ordonanţă de clasare, iar fapta, la data angajării, era prescrisă.

Prin acest material nimeni nu încearcă să conteste angajarea unor astfel de persoane în cadrul MAI din punct de vedere legal, ci doar moral. Cu alte cuvinte, sunt ei, din punct de vedere moral, apţi să aplice legea?

Poate ar trebui ca, în viitor, “minţile luminate” din MAI să gândească o serie de criterii pentru angajare, care să elimine astfel de cazuri, ce pun într-o lumină obscură o instituţie cu pretenţii şi munca multor poliţişti oneşti.

Leave a Comment

*

code