Politic

Candidatul umaniștilor la Primăria Pietroșani, Petrică Iordache: “Nimic din ce înseamnă administrație publică locală nu-mi este străin”

Umaniștii teleormăneni continuă seria acțiunilor electorale premergătoare turului de scrutin din septembrie, în speță lansările de candidați pentru localitățile din Teleorman. Zilele trecute, într-un veritabil tur de forță, au avut loc mai multe acțiuni de prezentare de candidaturi, printre acestea numărându-se și cea a lui Petrică Iordache, candidat din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) pentru funcția de primar al comunei Pietroșani. Vorbind despre motivele care l-au determinat să candideze și despre argumentele cu care vrea să-i convingă pe locuitorii din comună să-i acorde încrederea, acesta spune: “Sunt născut și crescut în comuna Pietroșani, cunosc și iubesc localitatea, știu cât de gospodari sunt concetățenii mei. Știu, de asemenea, ce înseamnă munca și integritatea, am luptat mereu să ofer oamenilor de lângă mine încredere și respect, iar asta m-a ajutat să progresez în viață. Demnitatea, onoarea și curajul m-au făcut să mă regăsesc în rândul partidului, un partid apropiat de oameni și pentru oameni”.

De asemenea, Petrică Iordache afirmă că nu este străin de nimic din ceea ce înseamnă administrația publică locală, experiența în acest sens fiind un atu cu care se prezintă în fața alegătorilor. “În perioada 2016-2019, am avut un mandat de 3 ani în funcția de viceprimar al comunei, mandat în care am urmărit doar interesele comunei și al locuitorilor. Din acest punct de vedere, mă consider un om cinstit, onest, săritor la nevoile oamenilor și le promit cetățenilor comunei Pietroșani că nu mă voi schimba și voi rămâne alături de ei. Am alături de mine o echipă de consilieri formată din oameni cinstiți, capabili, muncitori, cu demnitate, onoare și curaj și dorim să aducem comuna Pietroșani la standarde cât mai înalte”, a declarat acesta.

În ceea ce privește proiectul politic cu care va intra în cursa electorală, Petrică Iordache vorbește despre aspecte care necesită îmbunătățiri, obiective din comuna Pietroșani pe care le-a identificat de-a lungul timpului împreună cu locuitorii comunei. Astfel, acesta consideră prioritare accesarea de fonduri europene pentru asfaltarea drumurilor comunale, construirea unui teren sintetic de fotbal, refacerea trotuarelor, crearea de locuri de joacă pentru copii în mai multe zone ale comunei, susținerea învățământului, împrejmuirea cimitirului cu gard și curățarea de buruieni, amenajarea de șanțuri pe toate străzile comunei pentru colectarea apei pluviale, refacerea gardului primăriei, atribuirea islazului comunal (arabil) către crescătorii de animale și persoanelor defavorizate la un preț rezonabil. “Consider, de asemenea, că un proiect, pe care-l pot defini de suflet și de a cărui necesitate ne-am convins cu toții în această perioadă de pandemie, este organizarea unei echipe de voluntari pentru a sprijini persoanele în vârstă și pe cele cu probleme locomotorii la achiziționarea de produse alimentare, produse farmaceutice, plăți facturi și alte nevoi cu care se confruntă.

La fel de importantă apreciez că este și preocuparea pentru locuri de muncă, iar în acest sens intenționez ca, pe timpul mandatului de primar, să organizez întâlniri semestriale cu administratorii sau reprezentanții firmelor din localitate și din orașele apropiate în vederea obținerii de oferte și locuri de muncă pentru persoanele asistate social și pentru cei care și-au finalizat studiile (liceul, școala profesională, școala postliceală, studii universitare)”, declară Petrică Iordache.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.