Social

Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” continuă

Monica DUMITRESCU

A doua serie a întâlnirilor cu elevii, programate în cadrul campaniei “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!”, a demarat la începutul acestei săptămâni la Roşiorii de Vede şi Alexandria. Echipa de implementare a proiectului iniţiat de Instituţia Prefectului s-a întâlnit luni, 20 aprilie, cu liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a la Colegiul Naţional “Anastasescu” şi de la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede. Tot luni au avut loc întâlniri pe aceeaşi temă cu liceeni din Alexandria.

“Tinerii au colaborat în egală măsură cu mine şi cu partenerii proiectului, şi-au manifestat interesul, au dat dovadă de seriozitate pe marginea discuţiilor purtate şi au răspuns pozitiv iniţiativei de a ne mobiliza şi de a organiza acţiuni care să marcheze finalul campaniei pe care am demarat-o la finalul lunii februarie. În acelaşi timp, pe aceeaşi temă, subprefectul Alexandru Răzvan Ceciu s-a întâlnit cu elevi din Alexandria care, de altfel, fac parte din grupul nostru ţintă pe care ni-l dorim în continuare tânăr, frumos şi sănătos!”, a declarat prefectul judeţului Carmen Daniela Dan.

Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” a fost lansată la sfârşitul lunii februarie 2015 şi a fost iniţiată de Instituţia Prefectului pornind de la amploarea pe care traficul şi consumul ilicit de substanţe cu efect halucinogen a luat-o, în special în rândul tinerilor. Scopul proiectului este prevenirea şi combaterea acestui fenomen. Este cea mai amplă campanie de acest gen iniţiată până acum în Teleorman, Prefectura având ca parteneri în desfăşurarea acesteia alte şapte instituţii cu competenţe în domeniu: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Poliţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, alături de care vor veni şi unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, cât şi administraţia publică locală.

Principalele obiective ale campaniei antidrog lansată de Instituţia Prefectului Teleorman sunt: informarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice despre cauzele, condiţiile favorizante şi determinante ale consumului de droguri şi substanţe halucinogene, motivaţiile consumului, implicaţiile şi consecinţele psiho-individuale, socio-profesionale şi normativ penale ale comportamentului de consum. Campania vizează, de asemenea, promovarea în şcoli şi licee, a stilului de viaţă sănătos şi combaterea viciilor.

În acest sens au fost organizate întâlniri cu părinţii şi cu elevii din mai multe unităţi de învăţământ teleormănene. Până acum echipa de implementare a proiectului s-a întâlnit cu elevii din clasele a IX-a şi a X-a, dar şi cu elevi de gimnaziu din clasele a VII-a şi a VIII-a. În a doua etapă sunt vizaţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a. Campania se va încheia la sfârşitul lunii mai 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.