Social

Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” a ajuns la Turnu Măgurele

campanieMonica DUMITRESCU

După întâlnirile cu elevii şi părinţii acestora organizate în toate unităţile de învăţământ liceal din municipiul Alexandria în cadrul Campaniei “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!”, iniţiată de Instituţia Prefectului Teleorman, a venit rândul elevilor şi părinţilor acestora din Turnu Măgurele să fie informaţi despre riscurile consumului de droguri. Echipa de implementare a proiectului a ajuns la Turnu Măgurele, unde s-a întâlnit cu părinţii elevilor de la Liceul Teoretic “Marin Preda” şi Colegiul Naţional “Unirea” marţi, 10 martie, şi cu elevii celor două unităţi de învăţământ liceal, miercuri, 11 martie.

Potrivit prefectului Daniela Carmen Dan, cea care conduce echipa, zeci de părinţi au participat la întâlnirile din cele două licee din Turnu Măgurele. De asemenea, au participat primarul municipiului Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea, şi şeful Poliţiei municipale, Ion Ene.

După prezentarea proiectului, specialistul pe probleme de prevenire antidrog, Oana Ioan, le-a prezentat părinţilor principalele semne care pot confirma uneori consumul de substanţe ce pot fi încadrate în categoria droguri, indiferent dacă substanţele din compoziţia acestora sunt clasificate ca fiind legale sau ilegale.

Primarul municipiului Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea, a subliniat importanţa implicării părinţilor în educarea tinerilor în privinţa consumul de droguri.

“Dragi părinţi, lumea în care am crescut noi cu toţii, a fost mult mai puţin periculoasă decât lumea în care cresc copiii noştri astăzi. Dacă noi conştientizăm şi recunoaştem acest lucru este un prim pas. Al doilea pas este să ne găsim timpul necesar pentru a ne informa de toate acţiunile copiilor. Deci, putem să privim cu multă încredere această campanie antidrog, ea reprezentând un semnal de alarmă pentru copii, dar şi pentru noi, ca părinţi. Desigur, se poate face apel la specialişti atunci când este cazul, dar este în primul rând responsabilitatea noastră, a părinţilor. Dacă le-am dat viaţă copiilor, dacă i-am crescut întregi la minte până la acestă vârstă, la minte şi la trup, acum trebuie să îi învăţăm să se apere de pericole”, a spus primarul Cuclea.

Părinţii au ridicat şi probleme care nu ţin neapărat de acest proiect, însă în privinţa campaniei, cei prezenţi şi-au arătat deschiderea de a contribui activ la stoparea fenomenului.

“Fiecare dintre noi şi-a arătat deschiderea de a stabili legături cu părinţii, cei care de altfel sunt şi direct interesaţi de soarta copiilor care, influenţaţi de anturaj, ori în naivitatea vârstei, cad pradă consumului de droguri.

Ne-am îndreptat atenţia spre ce putem face concret în calitate de autorităţi şi, în acelaşi timp, am încercat ca prin intermediul părinţilor, mesajul să ajungă în mod corect la adolescenţi, acţiune pe care o vom continua, prin discuţiile pe care le vom purta cu tinerii de clasa a IX a şi a X a din aceste licee”, a declarat Daniela Carmen Dan, după întâlnirile cu părinţii.

Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” continuă şi în celelalte unităţi de învăţământ liceal din Turnu Măgurele, după care se va muta la Zimnicea şi nu se va opri până nu vor fi vizitate toate unităţile de învăţământ liceal din celelalte localităţi teleormănene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.