Campania PMP “Alegem primarul în două tururi” a demarat și în Teleorman

Strângerea a 20.000 de semnături de susținere pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este ținta stabilită de organizația PMP Teleorman, demersul urmând să fie finalizat până pe data de 15 iunie, potrivit conducerii formațiunii politice.

Prin campania “Alegem primarul în două tururi”, reprezentanții PMP și-au propus să strângă, la nivel național, peste un milion de semnături, acestea urmând să fie depuse la Parlament.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Adrian Florescu, vicepreședinții Marian Popa, Dan Burcică și Teodor Ogrezeanu, dar și secretarul general Nicușor Ionescu, au vorbit despre necesitatea adoptării proiectului legislativ inițiat de reprezentanții PMP, precum și despre parcursul demersului în Parlament și importanța susținerii acestuia de către cetățeni.

Campania de srângere de semnături a PMP se va desfășura până în luna iunie, pe străzile tuturor localităților din țară, iar echipele PMP vor împărți pliante și vor explica cum în multe localități sunt primari care au fost aleși cu 7%-10% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar scrutinul unic de alegere a edilului a dus la lipsa competiţiei dintre candidaţi, scăderea interesului cetăţenilor şi implicit a prezenţei la vot, precum şi la creşterea reţelei de primari şi baroni locali. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code