Economie

Campania de recoltat la floarea soarelui, în plină desfăşurare

Potrivit Direcţiei pentru Agriculturăşi Dezvoltare Rurală,la această dată fermierii teleormăneni sunt în plină campanie de recoltat la floarea soarelui, iar în mai multe zone din judeţul Teleorman unii agricultori au demarat deja şi culesul porumbului. Potrivit DADR Teleorman, cele două culturi ocupă o suprafaţă de peste 150.000 de hectare, repartizată aproape în mod egal celor două culturi.

DADR Teleorman menţionează că floarea soarelui a fost strânsă de pe câmp în peste jumătate din totalul suprafeţei cultivate, la porumb, fermierii teleormăneni abia au început culesul.

Teleormănenii speră că şi aceste culturi vor fi bogate, dat fiind faptul că la cerealele păioase, în judeţul Teleorman s-au obţinut recolte bune. La grâu, s-a realizat o producţie medie de 3.650 kilograme la hectar la grâu, după 169.520 hectare cultivate, ceva mai mare comparativ cu anul precedent. La celelalte culturi de păioase producţiile medii la hectar au fost la orz, după 33.956 hectare cultivate, media la hectar obţinută a fost de 3.720 kg; orzoaică de toamnă, 4.080 hectare cultivate, media la hectar – 3.550 kg; orzoaică de primăvară, 4.259 ha cultivate, cu o medie la hectar de 2.280 kg; ovăz, 3.820 hectare cultivate cu o medie obţinută la hectar de 1.470 kg. De altfel, fermierii au efectuat eliberarea terenului de resturi vegetale şi au efectuat arături de vară. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.