Campania de promovare a vaccinării împotriva rujeolei “Preţuieşte-ţi copilul. Vaccinează-l!” continuă în alte patru localităţi din judeţ

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, prin directorul executiv Mioara Comana şi Compartimentul de Promovare a Sănătăţii, în colaborare cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria Muncipiului Roşiorii de Vede, medicii de medicină şcolară şi asistenţii medicali şcolari au organizat şi derulat joi, 3 august, în municipiul Roşiorii de Vede, campania de informare şi conştientizare a grupurilor de populaţie vulnerabilă asupra importanţei vaccinării antirujeolă “Preţuieşte-ţi copilul. Vaccinează-l!

La întâlnirile cu roşiorenii au luat parte directorul executiv al DSP Teleorman, Mioara Comana, prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, dar şi viceprimarul municipiului Roşiorii de Vede, Cristiana Piper-Savu, iar în cadrul acestora au fost distribuite pliante şi afişe pentru informarea populaţiei cu privire la importanţa vaccinării.

Potrivit directorului executiv al DSP Teleorman, acţiunea s-a desfăşurat din casă în casă, în special la familiile de cetăţenie rromă, unde evoluează un focar de rujeolă declanşat pe data de 20 iulie.

Totodată, a mai precizat Mioara Comana, campania de promovare a vaccinării împotriva rujeolei va continua şi în celelalte localităţi din judeţ, următoarele deplasări fiind făcute, săptămâna viitoare, în Brînceni, Smârdioasa, Săceni şi Scrioaştea.

“Campania de informare a populaţiei cu privire la importanţa vaccinării va continua sâptămâna viitoare în localităţile Brînceni şi Smârdioasa, Săceni şi Scrioaştea. Sunt vizate, în special, comunităţile de etnie rromă, care reprezintă de fapt populaţia vulnerabilă, însă discuţii despre importanţa vaccinării vor fi purtate cu toţi locuitorii. De altfel, colegii mei din cadrul Compartimentului de Promovare a Sănătăţii au programate deplasări în tot judeţul, iar eu mă voi deplasa personal în teritoriu, în măsura în care timpul o să-mi permită acest lucru”, a declarat directorul executiv al DSP Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code