Călin Popescu Tăriceanu, la conferința ALDE Teleorman: “Mă bucur că aflu că, și la nivel local, colaborarea dintre partidele din coaliție este una bună”

Prezent la Conferința Județeană a organizației ALDE Teleorman, de vineri, 16 martie, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre poziția partidului care îl conduce, despre relația cu PSD, precum și despre măsurile cuprinse în programul de guvernare al coaliției PSD – ALDE.

“Bucuria mea a fost mare anul trecut, atunci când atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, cu toate că am mers singuri și nu într-o alianță, dar lucrul acesta ne-a permis ulterior poate să ne bucurăm și mai mult de rezultatele obținute. Suntem partid parlamentar și nu e puțin lucru, iar dacă ne uităm în față vedem că activitatea asta politică nu ne dă deloc răgaz. Ne așteaptă din nou alegeri pentru Parlamentul Euroan, pentru prezidențiale și, în 2020, iar alegeri locale și parlamentare. Scadențele electorale se succed, după părerea mea, mult prea des, mult prea repede, iar acesta este și motivul pentru care uneori partidele aflate la guvernare și guvernele nu sunt în măsură să gândească politici pe termen lung. Trebuie să gândească politici pe termen scurt, care să le aducă și susținerea electoratului. Dar eu cred că ceea ce noi am făcut până acum la guvernare este o dovadă a faptului că ne gândim la România, la oameni, și oamenii apreciază ce am făcut pentru ei și ce vrem în continuare să facem. Am mai spus și în campania electorală că noi nu mergem cu promisiuni, mergem cu niște angajamente, cu niște termene pe care dorim să le respectă, iar astfel putem să dăm socoteală alegătorilor noștri pentru rezultatele pe care le avem. În politică, oamenii o să creadă din ce în ce mai puțin în povești și în promisiuni. Trebuie să te angajezi la lucruri realiste, care pot fi îndeplinite”, a spus președintele ALDE.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a profitat de faptul că președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, a fost prezent la Conferința Județeană a ALDE Teleorman și a vorbit despre situația din interiorul coaliției PSD-ALDE.

“Mă bucur că aflu că, și la nivel local, colaborarea între partidele noastre în cadrul coaliției este una bună. Și la nivel central avem o colaborare foarte bună, atât eu cu președintele Dragnea, cât și ceilalți colegi. Și pot să vă spun că nu o dată s-a încercat de către diverși prieteni, cu ghilimelele de rigoare, să se bage zânzanie între noi, să se semene neîncredere și în pofida tuturor acestor încercări am rezistat foarte bine și mergem înainte”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE a vorbit, vineri, la Alexandria, și despre obiectivele politice avute în vedere pentru prioada următoare. Astfel, a precizat Tăriceanu, obiectivul ALDE este să devină a doua forță politică din țară și cel mai mare partid din zona de centru-dreapta.

“După alegerile din 2016, și mă refer cu precădere la cele parlamentare, partidul s-a situat la o cotă între 8 și 9%, iar ultimele sondaje pe luna februarie ne dau o cotă de susținere populară de 15%. Suntem, astăzi, a treia forță politică a țării și Sami Calotă spunea mai devreme că vrem să devenim a doua forță politică a țării și cel mai mare partid din zona de centru-dreapta. Aceasta este ambiția mea pe care v-o transmit și dumneavoastră și sunt convins că, dacă noi vom rămâne consecvenți principiilor pe care le-am susținut atâta vreme, cetățenii vor ajunge să ne aprecieze și acest obiectiv nu va rămâne un obiectiv ambițios, ci unul pe care îl vom putea realiza”, a mai spus președintele ALDE. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code