Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cadastrare din bani europeni pentru 24 de localităţi din Teleorman

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile, printre acestea şi 24 de unităţi administrativ-teritoriale din Teleorman.

Astfel, potrivit listei publicate, se  vor desfăşura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, care vor beneficia de finanţare din fonduri europene structurale şi de investiţii, în cadrul axei prioritare 11 a Programului operaţional regional 2014-2020, în localităţile Blejeşti, Botoroaga, Brânceni, Bujoreni, Buzescu, Drăgăneşti de Vede, Drăgăneşti-Vlaşca, Gălăteni, Ilsaz, Lunca, Măgura, Măldăeni, Mavrodin, Nanov, Nenciuleşti, Olteni, Peretu, Rădoieşti, Scrioaştea, Seaca, Segarcea-Vale, Troianul, Vârtoape şi Vedea.

În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate judeţele ţării care vor beneficia de fonduri europene.

Au fost alese localităţile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, cele care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, precum şi cele în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, peste 860 milioane euro, şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane euro. O altă sursă de finanţare pot fi şi fondurile din bugetele locale ale primăriilor.

În prezent, 33 de localităţi sunt cadastrate în totalitate, iar în alte 190 de comune se desfăşoară lucrări de cadastru general la nivelul întregii unităţi administrativ-teritoriale. Până acum au fost finalizate lucrările în 1.205  sectoare cadastrale din 494 de localităţi şi se desfăşoară lucrări de cadastru general în 15.654 de sectoare cadastrale din 1.906 de localităţi. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Petra Simion says:

    Comuna Cosmești dece nu a intrat in acest program?Doar este vecina cu comuna Blejesti și Galeteni

Leave a Comment

*

code