Politic

Cabinete pustii ale unor parlamentari

Ioan DUMITRESCU

Au parlamentarii români şi, slavă Domnului, că în acest mandat sunt o puzderie, mai mulţi decât oricând, fel şi fel de avantaje. Au salarii mari, au transportul în teritoriu, în colegii, asigurat gratuit, au diurne, au maşini puse la dispoziţie, şi au, din sumele forfetare puse la dispoziţie, şi posibilitatea să închirieze şi să-şi amenajeze birouri parlamentare, unde să vină cetăţenii, să îşi spună păsurile, să solicite audienţe la parlamentari, să lase consilierilor acestora fel şi fel de solicitări şi petiţii, că doar de aceea sunt reprezentaţi în cele două Camere ale Parlementului.

La sediul din Alexandria, la biroul deputatului Liviu Nicolae Dragnea, ministrul Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale, aflat în clădirea Palatului Administrativ din municipiul reşedinţă de judeţ, deputat în Colegiul 3 Alexandria, precum şi sediul biroului parlamentar tot din Alexandria al preşedintelui Senatului României Crin Antonescu, senator în Colegiul Alexandria-rural, sau la sediul biroului parlamentar al deputatului Marin Almăjanu, deputat în Colegiu 6 rural, care se află în incinta sediului Partidului Naţional Liberal, în permanenţă se găseşte cineva, un secretar, un consilier care parcă de-abia aşteaptă să vină un cetăţean să solicite ceva unuia dintre parlamentari. Majoritatea solicitărilor venite din partea teleormănenilor sunt referitoare la nevoia de locuri de muncă, iar parlamentarilor respectivi nu le revine decât sarcina să creeze un cadru legislativ, cu oarece facilităţi pentru investitorii dornici să creeze locuri de muncă în Teleorman.

La birourile parlamentare din Turnu Măgurele, aflat în incinta sediului Partidului Social Democrat, la birourile deputatului Elena Cătălina Ştefănescu, parlamentar în Colegiu 1 Turnu Măgurele, şi al senatorului Nicolae Mohanu, parlamentar în Colegiul Turnu Măgurele – Zimnicea, luni, 23 septembrie 2013, ziua în amiaza mare, la ora 12.00, porţile erau închise şi încuiate la propriu. Nici ţipenie de parlamentar, nici de consilieri sau de secretari, nici măcar de portar. Este adevărat, din când în când, senatorul Nicolae Mohanu mai este de întâlnit prin Colegiu, în timp ce despre deputatul Elena Cătălina Ştefănescu, puţină lume are habar, unii dintre turneni văzând-o şi recunoscând-o doar de la televizor, alţii cărora le-a fost arătată o fotografie cu tânăra deputat, nu au recunoscut-o şi nici nu au ştiut că dânsa îi reprezintă în Parlament. Cât despre biroul parlamentar, unde cu siguranţă sunt cheltuiţi nişte bani din sumele forfetare ale celor doi parlamentari, ori angajaţii acestora chiulesc ziua în amiaza mare, uitând de responsabilităţile pe care le au şi pentru care sunt plătiţi, ori şi ei au luat din metehnele unor parlamentari care s-au obişnuit cu chiulul şi din Parlament, şi din colegii, şi ignoră alegătorii, anul acesta nefiind an electoral, şi neavând nevoie de voturi. S-au dus vremurile campaniilor electorale, când sediile partidelor şi birourilor parlamentare din teritoriu erau un adevărat furnicar, o adevărată efervescenţă; astăzi la unele birouri parlamentare nu mai găseşti pe nimeni.

One Comment

  1. CITEZ
    …..astăzi la unele birouri parlamentare nu mai găseşti pe nimeni….
    Eu cred ca mai toate locurile de parlamentari, din TR, au fost ocupate de niste NIMENI. Din aceasta cauza nu gasim pe (dl)NIMENI la birourile de parlaentari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.