Social

Bursa lunară acordată elevilor prin programul ”Bani de liceu” ar putea creşte până la 350-400 de lei

salariuMonica DUMITRESCU

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a reluat promisiunea făcută la începutul anului şcolar elevilor beneficiari ai bursei acordată prin programul “Bani de liceu”. Acesta spune că programul social implementat în 2004 va fi revăzut, iar cuantumul bursei care nu s-a schimbat de atunci (180 lei) ar putea fi majorat până la 350-400 de lei. Pricopie a mai spus că sursa de finanţare pentru această majorare va fi din fondurile structurale. Acesta a mai precizat că majorarea va intra în vigoare începând de anul viitor.

Bursa “Bani de liceu” se acordă elevilor din clasele IX-XII care provin din familii al căror venit net lunar nu este mai mare de 150 lei pe membru de familie. Bursa se acordă de la începutul anului şcolar, pe toată perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie. Sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii: în cazul în care elevul absentează nejustificat minim 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile – elevul a obţinut sub nota 7 la purtare; în cazul în care elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.

Pentru anul şcolar 2014-2015, lista cu beneficiarii programului guvernamental “Bani de liceu” a fost publicată săptămâna trecută. Ministerul Educaţiei a aprobat acordarea unei burse lunare în valoare de 180 lei pentru toţi solicitanţii care îndeplinesc condiţiile privind venitul maxim net de 150 lei pe membru de familie. La nivel naţional vor primi această bursă 79810 elevi de liceu. Dintre aceştia 2064 sunt elevi care învaţă în liceele din Teleorman.

Cei mai mulţi dintre beneficiarii bursei “Bani de liceu” sunt elevi al Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede (209 elevi). Pe locul al doilea în ce priveşte numărul beneficiarilor la nivel judeţean se află tot un liceu din Roşiorii de Vede, respectiv Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” (180 elevi).

În municipiul Alexandria, cei mai mulţi beneficiari ai ajutorului guvernamental în acest an şcolar sunt elevi ai Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” (154 elevi), iar pe locul al doilea se situează Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” cu 134 de beneficiari.

Comparativ cu anul şcolar trecut numărul beneficiarilor bursei “Bani de liceu” a scăzut în Teleorman cu peste 400 de elevi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.