Social

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleormanorganizează în data de 26 septembrie 2014, Bursa locurilor de munca pentru absolvenţi în Alexandria, Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede. Prin această acţiune AJOFM doreşte să pună faţă în faţă solicitanţii de locuri de muncădin rândul absolvenţilor din acest an şi reprezentanţii angajatorilor pentru selecţii, în vederea ocupării locurilor de muncă vacante.

AJOFM atrage atenţia absolvenţilor oricărei forme de învăţământ că dacă se înregistrează în cel mult 60 de zile de la absolvire în baza de date a instituţiei pot beneficia de o serie de facilităţi. Astfel, absolvenţii înregistraţi la agenţiile locale sau punctele de lucru, din raza de domiciliu care nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta se acordă timp de 6 luni şi este de 250 lei.

Absolvenţii înregistraţi, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.

De asemenea, absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj, şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

Totodată, absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării (1000 lei), iar absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, primesc o primă de instalare egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării (3500 lei).

La bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Teleorman luna aceasta pot participa şi alte categorii de persoane aflate în cautarea unui loc de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.