Social

Bursa locurilor de muncă în Teleorman, peste aproximativ o lună

Monica DUMITRESCU

Teleormănenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi angajatorii din judeţ sunt invitaţi să participe la Bursa locurilor de muncă programată pentru data de 24 aprilie 2015. Scopul evenimentului îl constituie creşterea gradului de ocupare a posturilor vacante prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă. Judeţul Teleorman se numără în continuare printre judeţele cu cea mai mare rată a şomajului. Potrivit datelor centralizate de AJOFM Teleorman, la sfârşitul lunii februarie, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele judeţene a ajuns la 19.777, rata şomajului ajungând la 11.43%. Din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman 7.410 sunt femei.

Doar 2.784 de persoane din totalul şomerilor teleormăneni beneficiază de indemnizaţie de şomaj, din care 433 persoane, reprezintă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ.

Şomerii neindemnizaţi deţineau la sfârşitul lunii februarie o pondere de 85.92%, respectiv 16.993 persoane, majoritatea provin din mediul rural şi beneficiază de prevederile Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

În funcţie de localitatea de domiciliu, au fost înregistraţi în luna februarie, în mediul urban, un număr de 3.733 şomeri, iar în mediul rural 16.044 şomeri.

Referitor la nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai ridicată, respectiv 87.92%, urmează şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal care deţin o pondere de 10.66%, iar cei cu studii universitare înregistrează o pondere de 1.42%.

2 Comments

  1. ^ șă nu uităm de roboțeii proaspeți absolvenți/persoanele de peste 45 ani care pot fi angajați cu subvenție. Dacă cei peste 45 ani se mai pot „muta” de la o firma la alta, vai de proaspeții absolvenți. Aceeași comedianți în spatele birourilor, aceeași mulțime tristă în căutarea unui loc de muncă.

  2. Sa vedem ce branza o sa faca!
    Dar pe Ospatarul(director) il intereseaza mai mult plecarile in Italia decat activitatea pe care ar trebui sa o coordoneze!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.