Bunuri de peste 237.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră teleormăneni au descoperit articole de încălțăminte, despre care există indicii că ar fi contrafăcute şi pe care un cetățean român a încercat să le introducă, ilegal, în țară.

“La data de 06.01.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară cetățeanul român C.C.M., în vârstă de 57 ani, la volanul unui automarfar, înmatriculat în România”, se arată într-un comunicat de presă al S.T.P.F.Teleorman.

La controlul amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe cutii cu încălțăminte care purtau numele unor mărci înregistrate şi care erau identice sau similare cu acestea.

Totodată, potrivit sursei citate, din documentele prezentate de şofer nu rezulta marca produselor transportate, iar la verificări s-a stabilit că este vorba despre 4.752 perechi pantofi sport, susceptibile a fi contrafăcute.

“În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoana implicată este cercetată în stare de libertate”, se mai arată în comunicatul de presă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code