Sport

Bugetul sportului alexăndrean – Sportul de performanţă este în vizorul municipalităţii Alexandria

Recent, Primăria Alexandria a supus spre dezbatere locuitorilor oraşului proiectul de buget pentru anul 2014. Primarul Victor Drăguşin a discutat cu oamenii despre problemele pe care aceştia le-au ridicat asupra proiectului respectiv de buget, dar s-au făcut şi unele comentarii legate de latura sportivă a activităţii locale. În acest sens, s-a  vorbit despre banii care vor fi  alocaţi sportului local, respectiv cluburilor cu care Consiliul local şi Primăria se află în asociere.

Ulterior dezbaterii publice, primarul municipiului Alexandria a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre motivaţia alocării sumelor către echipele de performanţă din municipiu, respectiv suma de 200.000 lei pentru fiecare (FCM Alexandria, CS Baschet Teleorman Alexandria, CS Handbal Teleorman Alexandria). “Am ţinut cont de fiecare caz în parte… Sigur, suma de 200.000 lei care a fost alocată către echipa de baschet, este insuficientă pentru desfăşurarea corespunzătoare a activităţii, dar să nu uităm că această echipă mai are un sprijin financiar important din partea Consiliului Judeţean. Cât despre echipa de fotbal, consider că suma nu este neapărat foarte mare, însă cred că trebuie sprijinit fotbalul, care atrage mulţi oameni la jocuri, iar eu sper că printr-o susţinere corespunzătoare, echipa din Alexandria va reveni cât mai repede la nivel divizionar”, a declarat primarul Victor Drăguşin.

Pe marginea acestor sume alocate de Consiliul local şi Primăria Alexandria pentru sportul de performanţă, dar şi cel de masă, din Alexandria, vom reveni cu alte comentarii. Acum vă prezentăm sumele care au fost aprobate în cadrul proiectului de buget pentru anul 2014, de către Consiliul local Alexandria, sunt următoarele:

– CS FCM Alexandria (fotbal) – 200.000 lei,

– ACS Handbal TR Alexandria (handbal) – 200.000 lei;

– CS Baschet TR Alexandria (baschet) – 200.000 lei;

– CS Teleorman Alexandria – 50.000 lei;

– CSŞ Alexandria – 50.000 lei;

– întreţinere Satdionul Municipal – 15.000 lei;

– CS Universitatea Alexandria (fotbal feminin) – 10.000 lei;

– CS Atletico Alexandria (baseball) – 10.000 lei;

– CS Kanazawa Alexandria (karate) – 10.000 lei;

– CS Viitorul 003 Alexandria (fotbal-tenis) – 10.000 lei);

– CS ABC Judo Alexandria (judo) – 10.000 lei.

Bogdan Pană

2 Comments

  1. Stimat consiliu local, ar fi cazul sa recalculati cheltuielile si sa le adaptati conform nivelului unde este implicata echipa sponsorizata! Cu tot respectul, echipa de Baschet este pe locul 5 in liga nationala, echipa de fotbal pe enspe in Divizia D, de echipa de baseball nu cred ca a auzit nimeni! Mult timp in tur, echipa de baschet a fost pe locul 2, dar uzura si-a spus cuvantul, Piperea are la dispozitie 7-8 fete de baza, nu poate tine pasul cu echipe precum Arad sau Alba Iulia ce au bugete cel putin duble!

    • echipa de baseball e campioana nationala de seniori (deci suma e chiar mica in comparatie cu baschetul) si doar cine nu e bine informat intr-ale sportului nu a auzit de ea. tinand cont ca baschetul mai primeste 6 miliarde si de la cj, apoi vin si sponsorii, cred ca lotul ar trebui sa fie mai numeros (sa fie 10 fete de baza nu 7-8) pentru a nu-si mai spune uzura cuvantul. noroc bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.