Sport

Box amator. Câţiva tineri alexăndreni duc mai departe tradiţia boxului

boxUn sport care în ultimii ani a dispărut definitiv din Alexandria, dar care îşi găseşte mereu practicanţi, este boxul, “nobila artă” care  în Teleorman se practică, la nivel de performanţă, doar în Videle. Unul din antrenorii amatori, pasionat de box, este fostul practicant Ion Stan, care de câţiva ani pregăteşte mai mulţi tineri în această disciplină. Oarecum dezamăgit de faptul că nici până acum nu a rezolvat problema unui club, în care să legitimeze sportivii, Ion Stan s-a arătat optimist că din 2016 va avea prilejul să-şi vadă sportivii la lucru, în ring. Pentru asta, chiar a ţinut să precizeze faptul că tinerii pe care îi pregăteşte vor fi legitimaţi în alt judeţ. “Am primit promisiunea că voi fi ajutat să-i legitimez pe aceşti copii în Braşov, dacă aici, în Alexandria, nu se poate, vom încerca în altă parte!”, a spus antrenorul-amator Ion Stan, care rămâne dezamăgit şi de un alt aspect. S-a tot vorbit că în anul acesta va avea loc o gală de box în Alexandria, mai ales că există şi un ring achiziţionat de DJTS Teleorman, însă lucrările de reabilitare ale Sălii Polivalente au dat peste cap toate planurile, iar gala de box preconizată în Alexandria nu s-a mai ţinut. Poate că, după finalizarea noii săli,  concursul respectiv se va ţine, iar “nea Ion şi elevii lui” vor boxa în faţa publicului alexăndrean.

Sportivii care se pregătesc sub comanda lui Ion Stan sunt: Ana Maria Andreea Simion (9 ani), Darius Andrei Sfeatcu (11 ani), Cristina Musi (13 ani), Alexandru Manea (13 ani), Alexandra Simion (16 ani), Adrian Edison Sfeatcu (16 ani), Andrei Cătălin Manea (16 ani).

B.Pană

One Comment

  1. Domnul antrenor Stan Ion este o valoare in domeniul pregatirii boxierilor. A avut oferte de a antrena la cele mai puternice cluburi de profil din Canada si SUA dar a refuzat in favoarea descoperirii si lasarii de boxieri teleormaneni. Felicitarii nea Ioane si la mai mare!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.