Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Birourile parlamentare ale celor doi senatori de Teleorman costă, lunar, peste 35.000 de lei

Datele publicate pe site-ul Senatului arată cum, în luna iulie a acestui an, cei doi senatori de Teleorman au cheltuit 35.996 de lei pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare din circumscripţia electorală. Astfel, aleşii de Teleorman din camera superioară a Parlamentului au decontat 14.681 lei pentru cheltuieli de personal angajat la cabinetele din teritoriu şi alţi 21.315 lei pentru bunuri şi servicii, respectiv chiria pentru sediul birourilor parlamentare, energia electrică, energia termică şi apă caldă, carburant pentru transport auto în circumscripţie, cheltuieli protocol pentru primirea invitaţilor străini şi români, abonament telefon mobil, abonament şi trafic internet la sediul biroului parlamentar.

Conform Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi functionare a birourilor parlamentare. Modalităţile de acordare şi justificare a acesteia sunt reglementate prin Hotărârea Birourilor Permanente reunite nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare.

Comparativ cu luna iunie a acestui an, când suma decontată de aleşii de Teleorman pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare din circumscripţia electorală a fost de 24.409 lei, pentru luna iulie cei doi senatori au decontat cu 11.587 de lei mai mult, astfel că aceştia au cheltuit mai mult atât pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare din teritoriu, cât şi pentru salariile angajaţilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code