Biciclist băut, lovit de o maşină la Segarcea Vale

Un biciclist în vârstă de 68 de ani, din Segarcea Vale, a fost lovit de o maşină, în seara zilei de duminică, 14 ianuarie, pe un drum comunal din localitate. Aparatul etilotest a indicat, în cazul acestuia, o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din Turnu Măgurele au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la producerea accidentului rutier şi, la faţa locului,oamenii legii au stabilit că “în seara zilei de 14 ianuarie, în timp ce un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Segarcea Vale, conducea un autoturism  pe DC 39, a lovit cu partea dreapta față a autoturismului un bărbat în vârsta de 68 ani din comuna Segarcea Vale, sat Olteanca, care se deplasa în aceeaşi direcție de mers, în calitate de biciclist, fără a purta elemente fluorescent-reflectorizante și neavând bicicleta echipată corespunzător cu lumini pe  timp de noapte”.

În urma accidentului rutier, biciclistul a fost rănit şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii IPJ Teleorman, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce în cazul biciclistului a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost recoltată o proba biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe ce-a de a doua refuzând-o.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiuniilor de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code