Sport

BCT – CST a revenit acasă – Opt jucătoare în pregătire la Alexandria

După o săptămână de pregătire pe stadionul Municipal, urmată de alte şapte zile de antrenament fizic la munte, lotul echipei Baschet Teleorman Alexandria a revenit, la sfârşitul săptămânii trecute, în Alexandria. Antrenorul Mădălin Piperea a stabilit un program de pregătire în care , după câteva săptămâni de alergări şi acumulări fizice, a trecut la latura tehnico-tactică şi la jocul de echipă. În acest sens, luni dupăa-amiază, alexăndrencele au disputat un prim joc de verificare, în compania formaţiei Rapid Bucureşti, în care s-a vrut mai degrabă acomodarea jucătoarelor nou-venite cu echipa, dar şi stabilirea unor relaţii tactice. “Nu ma- interesat aproape deloc rezultatul, am vrut să le dau posibilitatea fetelor să joace împreună, a fost primul lor meci în această vară”, a punctat Mădălin Piperea, cel care s-a arătat mulţumit de modul în care s-a prezentat lotul în primul joc. “A fost un meci de verificare, în primul rând pentru a ne cunoaşte, important este să arătăm ca o echipă în campionat, până atunci trebuie să ne pregătim şi, în opinia mea, suntem un grup destul de unit”, a punctat Alina Chivu, care a precizat faptul că noile-venite la echipă s-au acomodat destul de repede în Alexandria.

Revenirea americancei Shanita Arnold la BCT-.CST Alexandria (aceasta este denumirea oficială a echipei în noul sezon), a făcut posibilă integrarea mai rapidă a achiziţiilor din vară. Este vorba de americancele Rachel Coffey (fundaş, născută 1990, 1.70 m, a jucat pentru Universitatea Syracuse), Morgan Stroman(1.85 m, extremă, a jucat în Finlanda), Anne Farrell (extremă şi pivot, 1,87 m, a jucat în Elveţia, Suedia şi Bulgaria) şi Stefka Miteva(pivot, 1.91 m, din Bulgaria, a jucat la Blue Cats Belgia, Levski Sofia, Mariana şi Aros Leon – Spania), care au lăsat o impresie plăcută în primele antrenamente la Alexandria. De asemenea, a revenit la echipa pregătită de Mădălin Piperea fundaşul generaţiei ’90 Mihaela Mihai, care ultima dată a jucat pentru Nova Vita Târgu Mureş.

 

Turneu de promovare a lotului, săptămâna viitoare

Aşa cum anunţase iniţial conducerea clubului din Alexandria, în perioada 8-10 septembrie a.c. va avea loc la Sala Sporturilor din Alexandria un turneu de verificare şi promovare a echipei BCT-CST în vederea noului sezon. Faţă de anunţul făcut iniţial, turneul s-a decalat cu o zi (iniţial era stabilit pentru 9-11.09), iar la start au confirmat prezenţa alte două echipe, Dunav Ruse (Bulgaria) şi Phoenix Galaţi; a treia echipă invitată, care aproape confirmase iniţial prezenţa, Municipal Târgovişte, a declinat participarea.

 

Anca Şipoş participă la Campionatul european 3×3!

În aceste zile, lotul echipei din Alexandria este incomplet, deoarece una din cele mai importante sportive din echipă, Anca Şipoş, participă la prima ediţie a “3×3 European Championship”, competiţie organizată de forul european în Bucureşti. Sportiva din lotul pregătit de Mădălin Piperea face parte din echipa naţională a României 3×3, alături de jucătoarele Gabriela Mărginean, Alina Crăciun şi Andra Haas. Evenimentul se va desfăşura în perioada 5-7 septembrie în Capitală, în zona Pieţei Universităţii, şi va avea la start 16 echipe, împărţite în patru grupe; România face parte din grupa C, alături de echipele Elveţiei, Ucrainei şi Irlandei. După disputarea primei manşe a competiţiei, primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru sferturile de finală, iar duminică, 7 septembrie a.c. sunt programate finalele competiţiei.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.