Politic

Bărbăţia celui care jigneşte femeile – Florin Titirişcă joacă mizerabil în Consiliul Local

Carmen Dumitrescu
E greu de spus ce te face bărbat pe lumea asta. Pentru că e foarte adevărat că puterea stă în pantaloni, dar ca să fii cu adevărat bărbat, mai ai, cu certitudine, nevoie şi de altceva. Sigur că un ton ridicat te poate scoate din impas, dar ridicarea tonului în cadrul unei discuţii în contradictoriu cu o femeie e adeseori o dovadă de tristă vulnerabilitate. Şedinţa Consiliului local din data de 27 februarie a confirmat faptul că nu e suficient să ai puterea în pantaloni, dacă nu ştii cum să te manifeşti în faţa unei femei care, din motive legate de rolul ei într-o instituţie, îţi atinge orgoliul personal. Aşa cum ştim deja, consilierii PDL Alexandria, în frunte cu Florin Titirişcă au decis să găsească o formulă de protest, ca urmare a respingerii lui Laurenţiu Florea din componenţa Consiliului local. Dar dacă Alexandru Neacşu e decent şi ştie să se abţină, când e cazul, Florin Titirişcă are grijă să dea cu bâta-n baltă ori de câte ori e mai puţin recomandat s-o facă. Intrând năvalnic în sala de şedinţe a consiliului, acesta dădea semne de nervozitate încă din primele minute ale şedinţei, astfel că toată lumea aştepta un spectacol ca pe Broadway pentru vreo două ore, cât ar fi durat întâlnirea. Din păcate, n-am văzut decât o dramoletă mizerabilă, presărată de insulte şi agresivitate nu la adresa celor care sunt, de fapt, adversarii lui Titirişcă, ci la adresa unei femei: preşedintele de şedinţă, Andreea Broşteanu. Având în vedere că era şi prima şedinţă pe care o conducea, Andreea Broşteanu a încercat să tempereze ieşirile lui Titirişcă, amintindu-i constant că nu e la circ, ci într-un for decizional, unde trebuie păstrată o anumită înălţime a discursului. Din păcate, consilierul democrat-liberal n-a înţeles asta şi a considerat că a lovi în Andreea Broşteanu, prin insinuări grosiere şi printr-un ton care nu se foloseşte nici la peluză, va face deliciul presei şi va atrage simpatia opiniei publice: “Lăsaţi amendamentele, doamna preşedinte, am voie să spun, să se consemneze în procesul verbal.” La răspunsurile calme şi elegante ale Andreei Broşteanu, Titirişcă răspundea din ce în ce mai deplasat: “Vă spun un lucru, suntem la Consiliul local, nu la etajul 1, unde puteţi să faceţi dumneavoastră ce vreţi. Vă rog frumos, nu-mi puneţi răbdarea la încercare. Domnule Tăbăcitu, cred că dumneavoastră ar trebui să nu staţi la masa asta că nu sunteţi consilier.”
Dincolo de tonalitatea ridicată şi de afirmaţiile deplasate, cu tentă sexuală, Titirişcă pare să nu fi înţeles un lucru aproape esenţial: când simţi nevoia să ataci persoana, nu activitatea ei, eşti de fapt, extrem de vulnerabil. Când simţi nevoia să transformi o şedinţă de consiliu local într-un circ mizerabil, nu eşti politician, ci ţaţă. Iar dacă acesta este nivelul politicii PDL în Teleorman, începem să credem că Opoziţia îşi merită soarta. În plus, nu credem că Florin Titirişcă este persoana cea mai potrivită pentru a arunca primul piatra.

One Comment

  1. vasile c. ion

    Andreea Brosteanu nu e „doamna” care a fost ospatarita la fostul restaurant a lui Florica Mara, „Groapa”, din Piata Centrala a Alexandriei? Am inteles ca va fi noul viceprimar al resedintei de judet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.