Eveniment

Bărbat, bătut crunt de un polițist

Dacă până acum ceva timp, polițiștii teleormăneni erau considerați cuminți și diplomați, de când cu starea de urgență, unii dintre ei s-au transformat în adevărați ninja.

Este și cazul lui Dragoș Desculțu, polițist la Postul de poliție a comunei Crângu, care, vineri seara, și-a testat capacitățile de luptător pe un bărbat de 41 de ani.

Concret, vineri seara, în jurul orelor 22.00, Zarafu Florian Viorel, venind dinspre Turnu Măgurele spre Alexandria, a oprit autoturismul pe raza comunei Crângu, pe o stradă laterală  pentru a se odihni, conform spuselor sale. La scurt timp, și-a făcut apariția polițistul Dragoș Desculțu, care i-a solicitat documentele. După verificare, acesta i-a spus că trebuie să meargă la secție pentru verificări suplimentare. La refuzul celui legitimat, Desculțu și-a pus în practică veleitățile de bătăuș, lovindu-l cu sete, atât la față, cât și la corp, după care l-a urcat în mașina de poliție spre a-l duce la spital, în vederea recoltării de sânge. Drumul de la Crângu la Turnu Măgurele s-a dovedit s-a dovedit a fi un adevărat calvar pentru Zarafu, care, timp de peste 20 min., a trebuit să suporte loviturile la coaste ale polițistului.

Ajuns la camera de gardă a spitalului din Turnu Măgurele, Zarafu a solicitat să i se acorde îngrijiri medicale, însă nimeni nu a catadicsit. Or, în mod normal, personalul medical are obligația de a sesiza organele  competente dacă sunt cazuri suspecte.

Aventura lui Zarafu Florian Viorel s-a terminat la secția de poliție, unde a dat declarații în prezența polițistului Dragoș Desculțu și a colegei acestuia, Cristina Olaru.

De ce anume se face vinovat Zarafu, nu prea contează. Să răspundă pentru ce a făcut, dacă a făcut. De condamnat este atitudinea polițistului care se pare că nu și-a înțeles menirea. În niciun caz, aceea de bătăuș, de brută. Conform legii, dacă s-a lovit de vreun refuz din partea celui legitimat, trebuia să-l imobilizeze, să-l încătușeze și să-l ducă la secție.

Împotriva unor astfel de comportamente trebuie luate măsuri ferme pentru că nu fac cinste uniformei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.