Sport

Barajul pentru promovare în Liga a 3-a – Sporting Turnu Măgurele a câştigat categoric primul joc de promovare!

baraj1baraj2baraj3Lume multă sâmbăta trecută pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, unde o singură tribună a fost neîncăpătoare pentru cei pesate 1300 de spectatori care au vrut să vadă jocul Sporting Turnu – AS Milcov. Mult aşteptatul joc de baraj pentru promovare s-a dovedit unul reuşit pentru turnenii pregătiţi şi “dirijaţi” din teren de Vali Bădoi, care în final au reuşit o victorie categorică, 2-0, care le dă prima şansă pentru returul de la Slatina. Atmosfera de la joc s-a încins cu mult înainte de ora de start, chiar dacă la Turnu Măgurele a fost o vreme perfectă, iar terenul, surprinzător, s-a prezentat mult mai bine decât în campionat. Primii au ieşit la încălzire turnenii, care au arătat determinare şi concentrare încă de la primele mişcări. Oaspeţii, în schimb, arătau ca o echipă mai masivă, mai legată, care spera să facă diferenţa prin cei câţiva jucători de forţă, care au şi un CV destul de onorabil. La startul meciului, dat de “mai vechea cunoştinţă” a fotbalului teleormănean, arbitrul Omar Dumitrică, s-a declanşat nebunia în tribună, acolo unde nu mai aveai loc să arunci un ac; iar gazdele îşi încep atacurile din primul minut, bine organizate de pasele de peste 40 de metri, aruncate peste fundaşii adverşi, de Vali Bădoi. Flancurile au năucit defensiva oaspeţilor, în special fundaşul de pe partea lui Ştirbu fiind bulversat de multele sprinturi ale jucătorului de bandă. Când a ajuns mingea în centru, avea să se deschidă scorul: o bâlbâială a fundaşilor centrali olteni, mingea este prinsă de căpitanul Laurenţiu Teleoacă care trage, de la 22 metri, direct în vinclu! Era 1-0 şi totul mergea aşa cum vroiau cei din Turnu Măgurele. În uralele publicului, tot turnenii sunt la finalizare, dar ratează şanse de gol, prin Latu, Mitran sau Teleoacă, în timp ce oaspeţii nu reuşesc să iasă cu mingea din propria jumătate de teren. Mai era puţin până la pauză, când Ionuţ Ştirbu face un fault din spate, vede “galben” şi, cum era al doilea, este eliminat. Este momentul care îi aduce în meci pe oaspeţi, însă acest lucru avea să se vadă doar vreo 15 minute din repriza secundă. După câteva schimbări bine făcute de turneni – rezervele Ilie sau Carabaşu au intrat bine în meci, a urmat un final în forţă tot al gazdelor, care i-au sufocat pur şi simplu pe olteni. Vreo trei-patru cornere, executate periculos de Bădoi aveau să crească presiunea, iar în min. 77, fundaşul Alexandru Sălcianu preia pe piept şi trage tare, imparabil, din 8 metri! La 2-0, oaspeţii sun groggy, Mitran şi Ilie trec pe lângă majorarea scorului, iar meciul se termină optimist pentru Sporting Turnu, care mai are 90 de minute până la promovare!

 

O victorie meritată, chiar concludentă

Prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a a arătat exact forţa ofensivă şi diferenţa organizatorică dintre cele două echipe – una care se pregăteşte constant şi urmează un stil de pregătire similar cel puţin cu Liga a 3-a, cealaltă care se întâlneşte de vreo două ori pe săptămână şi, deşi are în lot jucători puternici, cu experienţă prin eşaloanele superioare, nu reuşeşte să suplinească handicapul fizic. Sporting Turnu s-a pregătit exact aşa cum trebuie pentru meciul de sâmbătă, când a arătat multă determinare şi forţă fizică, jucătorii turneni suplinind prin efortul făcut, diferenţa de gabarit.

 

– Sporting Turnu Măgurele – AS Micov 2-0 (Laurenţiu Teleoacă 14, Alexandru Sălcianu 77). Sporting Turnu: L. Celic, I. Ştirbu, C. Dana, A. Sălcianu, F. Mitrea, S. Mitran (90 D. Teleoacă), V. Bădoi, Ş. Latu (67, C. Ilie), M. Urucu (46, M. David), L. Teleoacă, G. Dumitrescu (70, M. Carabaşu); antrenor Valentin Bădoi. AS Milcov: Turieanu, Mantea, Mămăligeanu, Alexie (82, Ş. Matei), Tudor (90, Sgubiu), Jidovie, Rădulescu, G. Matei (56, Streche), Ghiţă (63, Dumitrescu), Vasilescu, Niculescu; antrenor Cătălin Ristea.

Au arbitrat Omar Dumitrică – Cristian Nicola, Răzvan Tudor (toţi Craiova).

B.Pană

One Comment

  1. observator

    Felicitari!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.