Economie

Bani în plus pentru fermierii care deţin zone de interes ecologic

Fermierii ce deţin peste 15 hectare şi cultivă plante fixatoare de azot sau culturi de acoperire a solului pe timpul iernii primesc subvenţii în plus. De la începutul anului viitor, fermierii vor fi obligaţi să deţină astfel de zone, numite zone de interes ecologic, dacă exploataţia are peste 15 hectare.

Politica Agricolă Comună de la nivel european 2015-2020 are la bază un nou set de reglementări ce trebuie respectate de fermieri în vederea accesării plăţilor directe. În afara Schemei de plată unică pe suprafaţă, a Ajutorului Naţional Tranzitoriu şi a Plăţii Redistributive, există şi o plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu.

În cadrul Cererii unice de plată, la una dintre rubrici, fermierul este întrebat dacă are zonă ecologică în exploataţie, iar dacă este bifată această categorie se poate acorda o plata suplimentară pentru înverzire. Astfel, conform noilor reglementări ale UE, fermierii care deţin mai mult de 15 hectare, trebuie să aibă pe cinci la sută din suprafaţă o zonă de interes ecologic. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.