Eveniment

Balul anual de caritate al Rotary Club Alexandria, un prilej de a susţine cultura tradiţională

Carmen Dumitrescu

Chiar dacă rotarienii ştiu că binele se face cu discreţie, există totuşi, un prilej în care aceştia îşi cumulează potenţialul uman şi financiar pentru a sprijini performanţa, acolo unde există potenţial suficient. Este vorba despre Balul anual de caritate al Rotary Club Alexandria, cunoscut printre membrii clubului drept “Balul Primăverii”, prilej în care oameni cu dare de mână, dar şi cu inimă mare se întâlnesc într-un restaurant din judeţ şi participă la o licitaţie, banii obţinuţi în schimbul creaţiilor artistice puse în joc fiind donaţi în scopul sprijinirii performanţei, într-un domeniu ales. Anul acesta, Balul Primăverii a avut drept scop sprijinirea culturii tradiţionale iar banii adunaţi vor fi direcţionaţi către asociaţii judeţene dedicate promovării culturii şi obiceiurilor specifice zonei Teleormanului. La eveniment au fost invitaţi oameni de afaceri, dar şi personalităţi care au şi au avut un cuvânt de spus în evoluţia judeţului, o parte importantă dintre ei demonstrând că sunt şi extrem de generoşi şi interesaţi de susţinerea valorilor reprezentative pentru Teleorman.

Invitaţii au avut ocazia de a se delecta, asistând la nişte momente artistice excepţionale, pentru că Taraful “Burnasul” a dat o veritabilă probă de originalitate, interpretând atât piese specifice, cât şi melodii din repertoriul internaţional. O adevărată delectare pentru participanţi a constituit-o şi momentul artistic pregătit de Livia Vasilică, aceasta având grijă ca talentaţii copii al Asociaţiei Cultural Artistice “Liviu Vasilică” să impresioneze publicul şi să lase în amintirea invitaţilor sentimentul că în Teleorman, tradiţia este transmisă generaţiilor tinere, care ştiu să aprecieze dansul şi cântecul popular la fel de mult ca şi marii lor predecesori.

Realmente impresionant a fost şi recitalul susţinut de Ion Popa, artistul care reuşeşte să transforme orice întâlnire informală într-un eveniment de neuitat, vocea lui rezonantă impresionând publicul şi determinându-i pe toţi cei prezenţi să aplaude minute în şir prestaţia de exepţie. Printre piesele abordate de Ion Popa s-au numărat atât piese vechi, cât şi noutăţi din repertoriul artistului, precum “Dreptul de-a iubi”, “Dor de Oltenia”, “Noi suntem un neam” sau “Dor de Oltenia”.

De departe, însă, cel mai important moment al serii a fost licitaţia de opere de artă, creaţii ale unor copii talentaţi, pentru care o mare parte dintre cei invitaţi au oferit sume importante cuprinse, cotate la valori de peste 500 de lei per lucrare. Potrivit rotarienilor, perpetuarea acestui eveniment anual nu face altceva decât să aducă laolaltă spiritele generoase ale comunităţii alexăndrene şi să sprijine, acolo unde e cazul, valorile umane şi morale necesare unei evoluţii continue şi solide. Rotarienii prezenţi la bal, dar şi invitaţii lor au licitat, în interes caritabil, peste 24.000 lei.

Următorul preşedinte al Clubului Rotary Alexandria va fi, de la mijlocul acestui an, Cătălin Dumitraşcu, care şi-a propus la rândul său să ducă mai departe acţiunile caritabile ale Clubului şi să perpetueze implicarea membrilor lui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.