Social

Bacalaureat la final! Cei mai mulţi absolvenţi din Teleorman au ales biologia sau geografia la ultima probă a Bacalaureatului

bacMonica Dumitrescu

3148 de absolvenţi de liceu din Teleorman sunt aşteptaţi vineri, 3 iulie, să susţină proba la alegere a profilului şi specializării absolvite, probă scrisă, ultima în cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului. La această probă absolvenţii au putut alege între mai multe discipline, în funcţie de specializarea absolvită. Cei mai mulţi de la profilul real, respectiv 1572, au optat pentru biologie, puţini încumetându-se să susţină proba la alte discipline: fizică – 95 de candidaţi, chimie – 86 de candidaţi, informatică – 16 candidaţi. Absolvenţii de la profilul uman, pedagogic sau servicii din cadrul liceelor tehnologice au optat în masă pentru geografie, 1215 candidaţi teleormăneni la Bacalaureat având această opţiune. 110 candidaţi din această categorie vor susţine ultima probă scrisă a Bacalaureatului la logică şi argumentare şi comunicare, 23 la psihologie, 19 la economie, 7 la filosofie, 5 la sociologie.

Lucrările la probele scrise vor fi evaluate anul acesta, în premieră, în afara judeţului. Măsura evaluării lucrărilor susţinute de candidaţii la examenul de Bacalaureat dintr-un judeţ în alt judeţ a fost luată cu câteva zile înaintea începerii probelor scrise, pentru eliminarea oricăror suspiciuni. Mai mult decât atât, informaţia privind judeţul în care vor fi evaluate lucrările la probele scrise ale Bacalaureatului nu este publică.

Până acum, în Teleorman, examenul de Bacalaureat s-a desfăşurat fără incidente majore. Au fost eliminaţi după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile sau materiale informative asupra lor în sălile de examen, în total, 5 candidaţi teleormăneni, 3 la prima probă scrisă şi 2 la a doua probă. Centrele de examen din care au fost eliminaţi cei cinci candidaţi sunt: Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria, Liceul Teoretic Zimnicea, Liceul “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria şi Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede.

La subiectele de rezervă s-a apelat într-un singur centru de examen din Teleorman, Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele pentru un singur candidat care, din motive personale, a întârziat la prima probă scrisă. Absolventul cu pricina a susţinut proba scrisă la limba şi literatura română în aceeaşi zi, începând cu ora 13.00.

La prima probă scrisă au fost înregistraţi 225 de absenţi, iar la cea de-a doua probă scrisă 257 de absenţi.

Rezultatele vor fi afişate marţi, 7 iulie, până la ora 16.00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 20.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.