Social

Bacalaureat 2015 – Proba de evaluare a competenţelor digitale a dat bătăi de cap candidaţilor teleormăneni

Monica DUMITRESCU

În condiţiile în care calculatorul face parte din viaţa a tot mai mulţi tineri de la vârste foarte fragede, rezultatele pe care le-au obţinut candidaţii teleormăneni la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului sunt cel puţin surprinzătoare. Majoritatea s-au dovedit a fi doar utilizator mediu, adică au obţinut un punctaj cuprins între 31-55 de puncte din totalul de 100 de puncte. Este vorba despre 839 de candidaţi din totalul de 2056 candidaţi prezenţi la această probă. Alţi 516 candidaţi au obţinut nivelul de competenţă “utilizator începător” cu un punctaj cuprins între 11-30 de puncte. Şi mai rău decât atât, 18 absolvenţi de liceu din Teleorman nu au nici cele mai elementare cunoştinţe în ce priveşte utilizarea calculatorului şi au fost declaraţi fără nivel de competenţă, aceştia obţinând mai puţin de 10 puncte.

Doar 247 de candidaţi teleormăneni la bacalaureat s-au dovedit a fi utilizatori experimentaţi cu un punctaj între 75 şi 100 de puncte, alţi 436 cu un punctaj cuprins între 56-74 de puncte fiind declaraţi utilizatori avansaţi.

Absolvenţii de liceu teleormăneni s-au dovedit a fi mai experimentaţi în comunicarea orală în limba română, la această probă peste 70% dintre candidaţi obţinând cel mai înalt nivel de competenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.