BAC 2018: Promovabilitatea a crescut la 26,22% în urma soluționării contestațiilor

Ministerul Educației Naționale a afișat, astăzi, rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, în urma soluționării contestațiilor și, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISJ Teleorman, la nivelul județului promovabilitatea a crescut cu mai bine de trei procente. Astfel, dacă după primele rezultate, 23% dintre absolvenții clasei a XII-a care au susținut examenul au obținut medie de trecere, în urma soluționării contestațiilor procentul a crescut la 26,22%.

La nivelul județului Teleorman, candidații nemulțumiți de notele primite au depus 355 de contestații la cele cinci centre de examen. Potrivit datelor făcute publice, contestațiile au reprezentat soluții salvatoare pentru 26 de candidați care inițial fuseseră respinși.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, începută în data de 25 iunie, în județul Teleorman au promovat examenul 1.026 de candidați, înainte de contestații, iar după rezolvarea contestațiilor, numărul elevilor care au promovat a crescut la 1.140. Promovabilitatea înainte de contestații a fost de 47,30, iar după contestații a crescut la 52,56%. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code