Social

Au rămas 46 de locuri disponibile în staţiunile balneare pentru tratamentul pensionarilor

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Teleorman aduce la cunoştinţă pensionarilor că au rămas bilete de tratament în urma distribuirii pentru prima serie a lunii în curs, distribuire făcută pe baza solicitărilor depuse la Casa de Pensii. Prima serie a lunii noiembrie are plecare în intervalul 12- 15 noiembrie, perioadă în care, în baza acestor bilete,  219 pensionari îşi vor petrece maxim 18 zile pentru tratarea diferitelor afecţiuni, de la cele reumatice, până la cele de ordin cardiac sau digestive.

Astfel, este vorba de 46 de bilete de tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară, respectiv 5 bilete la Amara, 1 loc la Covasna, 9 la Govora, 1 – Mangalia, 6 la Olăneşti, 3 locuri la Pucioasa, 11 locuri la Slănic Prahova, 2 la Tuşnad, 1 loc la Vatra Dornei şi 7 locuri au rămas disponibile la Vălenii de Munte. “Pentru locurile de tratament rămase libere, solicitanţii pot depune cerere în vederea repartizării şi eliberării unui bilet de tratament cel târziu până în ziua anterioară începerii seriei de tratament. Persoanele interesate se pot adresa Compartimentului Bilete de Tratament Balnear, din cadrul Casei Teritoriale de Pensii Teleorman”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Petcu.

Pot beneficia de tratament la băi pensionarii, salariaţii care cotizează la sistemul public de pensii de mai mult de 12 luni şi beneficiarii unor legi speciale, respectiv pensionari de invaliditate, persoane persecutate politic, veteranii de război, văduvele de război, persoane care au avut accidente de muncă. Pentru pensionari, contribuţia reprezintă 50% din cuantumul pensiei, iar pentru salariaţi este de 50% din preţul biletului pentru cei cu salariu brut mai mic decât salariul mediu şi preţul integral al biletului pentru cei care au salariul brut mai mare decât salariul mediu. În cazul beneficiarilor legilor speciale, biletele sunt gratuite, dar nu mai mult de 15% din numărul total de bilete pus la bătaie.

Eliberarea lor se face prin intermediul casei de pensii, în limita numărului de locuri disponibile şi în funcţie de punctajul obţinut de fiecare cerere.

În calcularea punctajului, se iau în considerare cuantumul pensiei, tipul pensiei, unde prioritate au cei cu pensii de handicap, dacă persoana respectivă a mai beneficiat de bilet de tratament în ultimii ani, dar şi data la care a fost înregistrată cererea. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.