Politic

Au început pregătirile pentru europarlamentare – PP-DD Teleorman, la raport!

Carmen Dumitrescu
Apropierea alegerilor europarlamentare generează deja în rândul partidelor o stare de-a dreptul febrilă. Pregătirea strategiei de campanie îi preocupă acum pe toţi liderii de partide, dar şi pe membrii simpli, care încep să-şi recapete entuziasmul după o lungă perioadă de amorţeală. Şi iată că startul acestor pregătiri a fost dat, în Teleorman, de PP-DD, partid tânăr, dar cu popularitate printre locuitorii judeţului, astfel încât entuziasmul de pre-campanie este aproape firesc.
Astfel, în cursul zilei de 20 februarie, într-un cunoscut restaurant din Alexandria a avut loc şedinţa comună a BPJ Teleorman, a consilierilor locali şi a reprezentanţilor organizaţiilor locale, întâlnire în care s-au trasat detaliile strategiei de campanie şi în cadrul căreia liderii de la nivel central au încercat să dea o stare de spirit diferită membrilor de la nivel local. Astfel, la reuniune, a fost prezentă Simona Man, preşedintele partidului, Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD la nivel naţional şi liderul PP-DD Teleorman, dar şi alţi membri importanţi ai formaţiunii politice, care s-au remarcat atât la centru, cât şi la nivel judeţean. Preşedintele partidului, Simona Man a transmis teleormănenilor prezenţi la întâlnire un mesaj optimist şi mobilizator, aceasta fiind conştientă de faptul că starea de spirit a membrilor partidului este cea care face diferenţa între partide în cadrul testelor electorale: “Să numim această acţiune pe care o începem în judeţul Teleorman: “PP-DD, la raport!”. Haideţi să facem noi, conducerea partidului, raportul către dumneavoastră şi apoi dumneavoastră către noi, ca să ştim ce se întâmplă astăzi în acest partid şi ce se va întâmpla în fiecare zi de acum înainte. Aşadar, pornim aici din Teleorman, de la organizaţia de suflet a domnului secretar general. Este clar că această guvernare nu a demonstrat ce avea de demonstrat şi că această ţară este, de fapt, neguvernată în acest moment. Vom face exact ce am făcut şi la alegerile locale şi vom merge din judeţ în judeţ cu acea Caravană a Speranţei pe care cu toţii o ştim. Ştiu că mulţi dintre parlamentarii pe care noi i-am avut nu au fost oameni de cea mai bună calitate, poate n-au rezistat tentaţiei puterii şi au ales să plece în barca puterii pentru a-şi satisface nevoile materiale, pentru a-şi vedea de interesele proprii. Sigur că va trebui să vedem şi partea pozitivă a acestei situaţii, pentru că s-a făcut deja o triere şi în PP-DD nu au  rămas decât oameni devotaţi acestui proiect, oameni hotărâţi, care nu au cedat tentaţiilor şi care vor rămâne alături de partidul lor de suflet. Dar e important că nu există nicio problemă în interiorul partidului şi că aceşti oameni nu au plecat decât cu o cartelă de vot şi atât.”
Secretarul general al PP-DD Teleorman, aflat pe lista candidaţilor PP-DD la europarlamentare pe locul 4, Liviu Neagu, a făcut acelaşi efort de a-i convinge pe membrii organizaţiilor locale şi pe cei ai Organizaţiei Judeţene să se mobilizeze, să nu-şi piardă speranţa şi să fie foarte activi, pentru că numai aşa aceste alegeri se vor solda cu rezultate remarcabile pentru partid: “M-aş întoarce în 5 minute în Organizaţia Teleorman,  dar eu am o dublă misiune, care mă onorează, cea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene şi secretar general al PP-DD. Cred că în acest moment, pe scena politică din România, eu sunt şi cel mai activ, şi cel mai eficient secretar general, pentru că timpul meu nu este alocat guvernării ţării, ci organizării cât mai solide a acestui partid. Şi pentru că vorbim de  organizare, vreau să vă spun că ne aşteaptă poate cel mai important test pentru acest partid: alegerile parlamentare. Şi aici în Teleorman, unii aleşi locali, care au obţinut mandate importante la nivel de administraţie publică, au uitat ce datorează PP-DD. Eu sper să înţelegem cu toţii că trebuie să facem o campanie electorală mai bună decât la locale. Eu vă rog să fiţi foarte activi pentru a fi pregătiţi să facem o figură frumoasă. ”
Cel mai interesant moment al serii a fost, însă, acela în care Dan Diaconescu, fondatorul partidului a intrat în dialog cu oamenii prezenţi în sală prin telefon şi a încercat să-i mobilizeze, promiţându-le că în această campanie electorală le va sta alături şi-i va susţine pe toţi cei care vor lupta pentru cauza partidului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.