Social

Au început lucrările de construire a 55 de apartamente ANL – Victor Drăguşin: “Rog tinerii şi îi sfătuiesc să cumpere ANL-urile acum…”

Carmen Dumitrescu

După o perioadă destul de lungă în care nu s-a mai auzit nimic despre proiectul de construire la Alexandria a 160 de locuinţe în regim ANL, iată că în şedinţa Consiliului local de joi, 12 septembrie, primarul Victor Drăguşin a făcut anunţul care va genera multă speranţă familiilor tinere din municipiu.

Astfel, se pare că lucrările efective pentru construirea a 55 de apartamente în regim ANL au început deja, urmând ca tot anul acesta să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru încă 15 apartamente. Restul, până la 160, vor fi construite anul viitor, probabil după ce acestea vor fi gata. Potrivit primarului Victor Drăguşin, s-au stabilit şi preţurile de cumpărare ale ANL-urilor, astfel că tinerii care au deja închiriate astfel de apartamente au fost sfătuiţi de primari să le cumpere acum, în condiţii foarte avantajoase: “Lucrările efective pentru cele 55 de apartamente în regim ANL au început de ieri. Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Vor fi situate la ieşirea din oraş, pe şoseaua Turnu Măgurele, la calea ferată, în partea dreaptă. Pentru cele 55 de  apartamente este a doua parte a anului 2014. Anul acesta va mai începe construcţia la 15 apartamente în regim ANL, urmând ca restul până la 160 să fie construite anul viitor. Au fost modificate şi normele privind vânzarea de locuinţe ANL şi mi-au fost transmise. Municipalitatea are obligaţia de a evalua amortizarea acestor locuinţe şi realiza procedura de vânzare. Banii care vor fi obţinuţi din vânzarea locuinţelor ANL vor fi 99% dirijate către bugetul de stat la Ministerul Dezvoltării şi 1% revine municipalităţii. Este o oportunitate, în opinia mea. Sigur nu va fi uşor pentru familii să apeleze la credite bancare în această perioadă, poate că veniturile nu  sunt suficiente, dar sunt bănci care au  pachete interesante pentru cumpărarea locuinţelor. Probabil vor fi vândute cam la 300 de euro/mp, după ce om scădea amortizarea din cei 326 euro/mp. Rog tinerii şi îi sfătuiesc  să pună mâna să le cumpere acum. Începând cu 2014 vor schimba probabil tarifele de vânzare şi nu cred să se ieftinească”.

One Comment

  1. Primarul zice da, functionarii primariei, a doua zi dupa aceea, spun nu:nu se stie ce acte trebuie emise pentru obtinerea creditului bancar, nici cand…
    Guvernul se lauda cu garantarea creditelor pentru prima casa…poate pentru alte judete.
    Restul e tacere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.