Eveniment

Au început înscrierile pentru concursul “Copiii noştri talentaţi”

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizează în această perioadă cea de-a XIII-a ediţie a concursului “Copiii noştri talentaţi”. Concursul care se va desfăşura pe două secţiuni, poezie şi proză scurtă, se adresează elevilor din clasele III-VIII din tot judeţul, şi are ca scop crearea de posibilităţi de afirmare pentru elevii cu aptitudini în domeniul literaturii. Startul înscrierilor s-a dat miercuri, 16 octombrie, acestea urmând să se facă până la data de 1 noiembrie. Concurenţii pot participa cu maxim o lucrare la fiecare secţiune, trimiterea a mai mult de o lucrare la fiecare secţiune atrăgând după sine descalificarea concurentului. Pentru secţiunea proză sunt admise lucrări de maxim 10 pagini (font 14/la 1,5 rânduri). Lucrările vor fi tehnoredactate şi nu se va menţiona pe ele numele autorului. Acestea vor fi predate de profesorul îndrumător, lucrările care nu vor fi trimise prin şcolile unde învaţă participanţii nefiind jurizate.

Profesorii îndrumători trebuie să depună lucrările pentru concurs la sediul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”. Se admite şi trimiterea acestora prin poştă, pe adresa Bibliotecii Judeţene.

Jurizarea lucrărilor se va realiza în perioada 4-8 noiembrie, câştigătorii urmând să fie premiaţi pe 15 noiembrie.

La fiecare secţiune şi categorie de vârstă vor fi acordate premiile I, II şi III. Vor mai fi acordate premiul Consiliului Judeţean, pentru cea mai bună lucrare de proză scurtă, premiul Bibliotecii “Marin Preda”, pentru cea mai bună poezie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.